Här är veckans toppnyheter 14–20 mars

Vad kan du göra för flyktingar från Ukraina? Det undrade 200 Mölndalsbor som i veckan kom på kommunens träff. I långkörande tv-programmet Farmen är det finaldags med Helene Fransson från Åby – som i tidningen berättade om de dödshot hon fått ta emot. Här är ett urval av den senaste veckans mest lästa artiklar.

ANNONS
LocationMölndal||

Hundratals kom till kommunens Ukrainaträff på The Weaver

Med sponsring från Quality Hotel The Weaver kunde kommunen, med anledning av Ukrainakriget, snabbt sammankalla till en träff för allmänheten på tisdagen. Uppslutningen blev stor med över 200 personer som kom för att träffa frivilligorganisationer och lyssna till kommunens representanter om vad man kan hjälpa till med.

Eva Niklasson fångade norrskenet på bild i Kållered

Natten till måndag var det många som såg norrsken runt om i södra Sverige. En av dem var Eva Niklasson som fångade ljusfenomenet utanför sitt hem i Kållered.

Helene Fransson till final i tv-programmet Farmen

Efter närmare 50 avsnitt har det blivit dags för finalvecka i tv-programmet Farmen. Den klassiska dokusåpan sändes första gången 2001 och i årets säsong har Helene Fransson från Åby varit med – och tagit sig hela vägen till topp fem. Men att synas på tv har inte bara varit positivt.

ANNONS

– Jag har fått dödshot, säger hon.

Budgeten skenar för nya ån i Forsåker – 100 miljoner saknas

I Forsåker pågår arbetet med att bygga om Mölndalsån, så att vattnet ska flyta lugnt och säkert genom den framtida stadsdelen. Men nu ser projektet ut att bli 100 miljoner kronor dyrare än beräknat.

Ikea stoppar robotlagret i Kållered

Ikeas nya varuhus i Kållered är färdigtbyggt, utom det helt nya robotlagret. Strulet med lagret har lett till att öppningen av det nya varuhuset försenats kraftigt. Den globala möbeljätten beslutar nu att lägga ner den fortsatta utvecklingen av robotlagret i Kållered, som skulle ha blivit först i världen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS