Här lämnar de boende vid Spårhagavägen över namnlistan – vill rädda linje 767

Efter att ha samlat in över 700 namn lämnades ett dokument över till Mölndals stad under måndagsmorgonen. En desperat aktion för att rädda en busslinje som sedan länge dödförklarats och för att ha kvar möjligheten att åka kollektivt.

ANNONS

Över 700 namnunderskrifter har samlats in för att stoppa nedläggningen av busslinje 767 och under måndag morgon lämnades ett dokument över till Mölndals stad. Anna Karin Engberg och Michael Ardenheim bor längsmed Spårhagavägen i Lindome och är två av dem som drabbas när busslinjen försvinner.

– Vi tycker att det här känns väldigt orättvist och är helt fel. Vi har gjort den här namninsamlingen och det har blivit en väldig respons med över 700 namn. Vi känner att det är många som är väldigt upprörda över detta, säger Anna Karin Engberg som är initiativtagare bakom namninsamlingen.

LÄS MER:Västtrafik ändrar tidtabellen – fler linjer påverkas

Inget svar

Efter 12 december kommer busslinjen att försvinna. Som Mölndals-Posten tidigare rapporterat menar Mölndals stad att det inte längre är legitimt ur en ekonomisk synpunkt att driva busslinjen och kommer därför införa anropstrafik.

ANNONS

– Det är inte för sådana som jobbar eller går i skolan utan för pensionärer som har en hel dag på sig att åka och handla. Första turen går mellan 9.30 och 10.30 och då kan den komma någon gång under den tiden. Det är inte ett alternativ för oss över huvud taget, säger Michael Ardenheim.

Tisdagen 2 november skrev Anna Karin Engberg ett mejl till tekniska nämndens ordförande, Anders Enelund (M), där de bad om att få träffa honom i Stadshuset för att överlämna namnlistan. Men något svar kom aldrig och istället kom tekniska förvaltningens registrator, Anton Hultin, och tog emot listan.

LÄS MER:Busslinje 767 försvinner: ”Kan inte legitimera kostnaden”

– Jag tänker att han håller sig undan för han har inte svarat. Han har svarat andra som har hört av sig i detta ärende men inte på vårt mejl om att träffa oss. Han hade kunnat svara att han inte kunde eller ta det någon annan dag, säger Michael Ardenheim.

Anna Karin Engberg fortsätter:

– Det skickar signaler till oss som kommer utifrån och som vill påverka en situation. Man önskar ju att man som medborgare skulle kunna komma hit och få sina frågor besvarade men det får vi ju inte. Jag antar att det är ett svar i sig.

”Ingen respektlöshet”

Vid lunchtid når Mölndals-Posten Anders Enelund som då beklagar att han inte varit på plats tidigare under förmiddagen och att han inte svarat på mejlet från Anna Karin Engberg.

– Det var inte alls någon form av respektlöshet men jag behöver vara med på ordinarie möten. Det går inte att ställa om under så kort tid.

Men varför svarade du inte och föreslog en ny tid?

– Det klart att jag i efterhand kan tycka det, så det är brist från min sida att jag inte gjort det. Jag får ta på mig att jag inte svarat på detta.

Grannarna tror att du inte svarade för att du vill undvika att få frågor direkt från dem, hur ser du på den kritiken?

– Jag kommer att svara och beklaga och bjuda in till en annan tid. De får komma till Stadshuset så ska jag ta emot dem och så får de ställa frågor.

LÄS MER:Upprörda känslor när bussen försvinner

Om namnlistan kommer att göra någon förändring är för tidigt att svara på menar Anders Enelund men ärendet kommer att behandlas.

– Det viktigaste är att vi får in synpunkterna de har sen får vi titta igenom det. Då kan vi se om det är det något som har blivit fel eller något vi behöver ta tag i.

Inte klara än

För Anna Karin Engberg och Michael Ardenheim så är arbetet för att rädda busslinjen inte över än.

LÄS MER:Tommys fågelholk i Lindome har blivit turistmagnet

– Vi kommer fortsätta sprida detta och få fler personer att delta och skriva under, säger hon och fortsätter:

– Detta var den första listan men eftersom det kommer fler namn hela tiden så kommer vi lämna en till senare.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS