Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Här reses julgranen på Mölndals torg – två av fyra bjässar på plats

Två av fyra mastodontgranar restes under måndagen – en i Kållered och en på Mölndals torg. Halva jobbet för att säkra julstämningen i kommunen är därmed gjort.

Samma vecka som första advent reses Mölndals fyra jättegranar för att sedan tas bort någon gång efter nyår. Tidigare har granar ställts på ett större antal platser i kommunen, men Mölndals stad har nu valt att begränsa det till Lindome centrum, Kållereds centrum, Mölndals torg och stadshustorget.

Jättearbete

– Det är ett enormt arbete egentligen. Vi fäller inte granarna så som man vanligtvis gör med träd, utan en lyftkran håller emot granen medan vi sågar längs botten, berättar landskapsarkitekt Michael Pustina som varit ansvarig för att välja ut årets fyra bjässar.

LÄS MER: Mölndal söker efter fyra granar till jul – har du den de letar efter?

Granarna hämtas direkt från sina respektive platser i skogen för att sedan omgående forslas till sina tilltänkta positioner. Planen var att hinna med åtminstone tre granar under måndagen, men eftersom en av dem stod något otillgängligt fördröjdes arbetet.

LÄS MER: Här är julmarknaderna du inte vill missa

Dessutom var samma gran – den som nu tronar utanför Black and white och Hanis i centrala staden – tvungen att kapas längs foten ytterligare en gång, eftersom den var alldeles för bred nedtill.

Två av fyra avklarade

Nu har i alla fall Mölndals torg och Kållereds centrum fått sina granar, medan Lindome och stadshustorget får vänta litet längre.

LÄS MER: Jul i Kvarnbyn återuppstår – så blir den populära julmarknaden

Är det äntligen julstämning i kommunen när alla granar är på plats?

– Det vet jag inte, men kanske. I morse var det frost, och jag tycker att det krävs både frost och julgranar för att det ska bli riktig julstämning, säger Michael Pustina.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.