Hårda vindar drog fram genom Mölndal – här är spåren efter stormen

Under lördagen och söndagen drog hårda vindar fram genom Mölndal, med nedfallna träd och strömavbrott som följd.

ANNONS
|

Inför helgen utfärdade SMHI en orange varning för stormbyar i Västsverige. Varningen gällde från 29 januari klockan 15.00 till 30 januari klockan 12.00.

På lördagseftermiddagen började det blåsa rejält i Mölndal och från klockan 16.00 ställdes Öresundstågen mellan Göteborg och Malmö in på grund av de hårda vindarna.

Det riktiga ovädret kom dock framåt kvällen och natten. Då ökade styrkan i byvindarna till som mest 22 meter i sekunden. Det var ändå något mindre blåsigt än SMHI varnat förr, då det fanns en oro för stormbyar på över 25 meter i sekunden.

Trafikolycka i Anneberg

Vid 19.15 på lördagen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka vid kommungränsen till Kungsbacka i närheten av Anneberg. En bil ska ha kört in i ett träd som låg på vägen.

ANNONS

– Det var ett träd som hade lagt sig över vägen. Vi håller på att såga ner trädet och ta bort det, sa Johan, larm-och ledningsoperatör på räddningstjänsten till Mölndals-Posten.

Tre personer ska ha befunnit sig i bilen, men enligt SOS Alarm skickades ingen ambulans.

– De har sagt att de inte är skadade, sa Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm.

Under kvällen fick räddningstjänsten fler larm om nedfallna träd och lösa föremål, men det skedde inga fler olyckor i Mölndals kommun.

Många blev utan ström

Däremot blev det ett större strömavbrott i västra Lindome till följd av de hårda vindarna. Enligt Ellevio var det ett träd som föll över en elledning sent på lördagskvällen, och på söndagsmorgonen var fortfarande 400 hushåll i Mölndal och Kungsbacka strömlösa.

Vid 12.30-tiden på söndagen kunde Ellevio till slut meddela att alla kunder i Kungsbacka och Mölndal fått tillbaka strömmen efter nästan ett halvt dygn utan el.

En timme senare larmades räddningstjänsten till Greggered, där ett stort träd hade fallit tvärs över vägen och blockerade hela vägen i båda riktningar.

– Vi är fortfarande på väg, och det är totalt stopp i trafiken just nu, sade Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör vid 13.45.

Vid 14.05 meddelade räddningstjänsten att man inte behövde göra någon insats på plats eftersom en privatperson tagit hand om trädet och sågat upp det.

Lämnade spår

Samtidigt hade vindarna mojnat betydligt och vid 16-tiden på söndagen var byvindarna nere på ungefär tolv 12 meter i sekunden.

Ovädret lämnade dock en del spår efter sig i form av förstörda föremål och nedfallna skyltar. Har du bilder eller filmer på hur det såg eller ser ut hos dig. Mejla till redaktion@molndalsposten.se.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS