Högt tryck när glass i stora lass delades ut

För tredje året i rad avslutades säsongen med glasstömning i Stensjö Center. Besökarna fick på lördagen möjligheten att helt gratis spela äventyrsgolf och äta glass – något som lockade många.

ANNONS
|

Solen ligger på Stensjön och flera sällskap hänger på bryggan och äter glass. Kanoter ligger uppe på stranden och vittnar om att säsongen är över, men uppe på land myllrar det av äventyrsgolfare i olika åldrar. Håkan Wall driver golfen och glasskiosken och den sista dagen på säsongen ger han bort allt – gratis.

– Jag vill bli av med glassen och göra något snällt, det är bättre än att bara slänga. Dessutom så hade det nog kostat lika mycket i el att ha kvar det, säger han samtidigt som han serverar två besökare.

LÄS MER:Mölndalsborna njuter av glass i värmen: ”Försäljningssiffrorna har gått uppåt”

Bra samlingsplats

Vid första hålet står Leah Lundgren med sin moster Hanna Carlbaum. De har precis avslutat första banan men får nu hoppa till hål sju då köerna är långa.

ANNONS

– Det här är en jätterolig idé och det var kul att vara med i år för jag har inte kunnat vara med tidigare, säger Leah Lundgren.

Det är tredje året i rad som Håkan Wall skänker bort glass och låter den som vill spela gratis. Överallt hälsar sällskap på varandra och stämningen är på topp.

– Det här är samlingsplats och hit går många i området, säger Hanna Carlbaum.

LÄS MER:Sofie och Molly vann tävlingen Årets sommarbild – här är alla vinnarbidragen

Många olika åldrar

På plats är även många skolelever och mindre grupper rör sig från hål till hål. Rebecca Roubeis har tagit sig från start till slut på hål fem och ska putta i bollen.

– Det är kul att vi kan gå hit och dessutom så träffar vi andra från skolan. Det är roligt att spela och skönt att sitta på bryggan och snacka, säger hon.

Nere på bryggan sitter Mariam Vossoghi med sin son Adrian och hans vän Mckenzie Mcgawen. De har tagit en paus från golfen och avnjuter nu varsin glass. Killarna berättar i kör hur mycket de tycker om att spela och just nu leder Adrian. Mariam Vossoghi tycker mer om samhörigheten.

LÄS MER:De lagar mat utomhus vid Gunnebo slott: ”Väldigt roligt”

– Det är roligt att få träffa alla familjer men det är synd att de stänger nu. Man önskar att de ska öppna snart igen.

Hårt men trevligt slit

Inne i glasskiosken arbetar Håkan Wall för fullt. Vid sidan av den avstängda kassaapparaten ligger en macka som han hela tiden avbryts från att äta.

– Det har varit betydligt mer än vad det har varit tidigare år men det är alltid kul att se glada människor.

LÄS MER:Kronprinsessan Victoria inbjuden till invigning på Gunnebo

Vid sista banan står nu Adrian, Mckenzie och Mariam. De turas om att spela var sin tur och när alla är klara så firar de unisont.

Vem som vann spelade aldrig någon roll.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS