Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Högt tryck när matvagnen Våffleriet gästade Spinneriet i Lindome

Sedan i torsdags har matvagnen Våffleriet stått parkerad utanför Spinneriet i Lindome. Under lördagen ringlade sig kön lång när kunderna kom för en lunchvåffla.

Våffleriet är en matvagn som drivs av Annie Helander. Den har sin bas i Kungsbacka, men riktar in sig på att åka runt till olika platser i Västsverige för att sälja belgiska våfflor.

– Vi brukar åka runt till olika evenemang, både privat och offentliga, men man kan även boka in oss så som man gjorde nu – att vi kommer till exempel kommer till en besöksdestination, säger Annie Helander.

Att den nu har hamnat vid Spinneriet beror helt enkelt på att Annie Helander blev tillfrågad att komma dit.

– De kontaktade mig och frågade om jag skulle kunna tänka mig att komma till Spinneriet då de precis har avvecklat sitt kafé där. De ville ha något som drog familjer, och då är ju food trucks smidigt att ringa in på kort varsel, säger Annie Helander.

”Jättegott”

Allt som allt ska vagnen stå parkerad utanför Spinneriet i fyra dagar – från torsdag till söndag. Under lördagen var det många som hittade dit vid lunchtid.

– Det var våfflorna som ledde oss hit, säger John Harrysson när han och hans fästmö Morgane Dziurla-Petit slår sig ner i solen för att äta.

– Vi kolla på olika saker att ha till vårt bröllop, så då ville vi testa de här våfflorna, tillägger Morgane Dziurla-Petit.

Hur känns det än så länge? Kommer ni ha våfflor på bröllopet?

– Det vore fint, säger John Harrysson.

För vissa var det även första gången som de smakade på en belgisk våffla.

– Det var jättegott, säger Freja Skoog som kom till Spinneriet tillsammans med sin mamma Angelica Hagstedt.

– Jag såg på Instagram att vagnen skulle vara här. Vi bor här i Lindome så det tog inte mer än tio minuter att gå hit, säger Angelica Hagstedt.

För andra var just våffelätandet mer spontant.

– Vi bor i Göteborg, och hade bestämt oss för att göra en liten utflykt. Sen såg vi att det fanns våfflor och bestämde oss för att äta, säger Yu Tjio som gästade Spinneriet med sin dotter Mona Lindbeck Tjio.

Bra ruljans

Annie Helander själv var inte plats vid våffelvagnen under lördagen, istället sköttes serveringen av Johanna Skårbring. Enligt Annie har det dock vara mycket folk som kommit alltsedan de parkerade i torsdags.

– Det har varit ett stort kundflöde. Från öppning till stängning har det varit bra ruljans– stora familjer som har kommit med många barn, säger Annie Helander.

För Våffleriets del har de dykt upp i Mölndal tidigare, bland annat i samband med olika evenemang. Att det nu blev en långkörare på fyra dagar hör dock till ovanligheten.

– Jag var lite orolig över om folk skulle tröttna – ibland finns det inte en marknad att stå så länge. Men det gjorde det verkligen här. Folk har även kommit från olika orter dessutom, säger Annie Helander.

LÄS OCKSÅ: Lindomeborna cyklar till Paris med Team Rynkeby – till förmån för Barncancerfonden

LÄS OCKSÅ: Tjuv stal tusentals kronor ur Irenes plånbok – nu får hon ingen ersättning

LÄS OCKSÅ: Spinroad vinyl factory i Lindome får nya ägare

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.