Först knuffade den ena mannen den andra innan en lång brottningsmatch på golvet inleddes. Den avslutades först när polisen kom till butiken.
Först knuffade den ena mannen den andra innan en lång brottningsmatch på golvet inleddes. Den avslutades först när polisen kom till butiken. Bild: Polisens förundersökning

Höll inte coronaavstånd i mataffären – en man döms efter brottningsmatch i kön

Båda männen anklagade varandra för att inte hålla coronaavstånd i kön inne i mataffären. Nu döms den ena av dem efter en brottningsmatch som slutade först när polisen kom.

ANNONS
|

Det var på eftermiddagen 5 december förra året som männen handlade på Lidl i centrala Mölndal. I kassakön blev först den ena, en 44-åring, upprörd för att personen bakom stod för nära.

– Mannen sa till mig att hålla avståndet och jag tyckte han lät onödigt kaxig och aggressiv. Jag ifrågasatte det lite grann, säger den bakomvarande i förhör.

LÄS MER:Man åtalas efter bråk om coronaavstånd i kassakön på Lidl

Mannen blev rasande

När sedan rollerna blev de motsatta, det vill säga att 44-åringen och hans sambo hamnade för nära, var inte den bakomvarande sen att påpeka det.

– Då blev mannen rasande och gick emot mig med bestämda steg och knuffade mig med båda händerna i bröstkorgen, fortsätter han i polisförhöret.

ANNONS

Knuffen ska också ha orsakat viss smärta.

LÄS MER:50-årskalaset i Kvarnbyn blev en mardröm för Malin – föll baklänges ner i ett schakt

Därefter hamnade båda männen på golvet varpå ett vittne skyndade till för att hålla fast 44-åringen tills polisen anlände en knapp halvtimme senare.

Erkänner – och blev provocerad

I förhör erkänner han knuffen, men bestrider ansvar för brott. Han anser sig också ha blivit provocerad av att mannen bakom inte stod på coronaavstånd och uppträdde ”kaxigt”.

LÄS MER:Bråk vid Mölndals bro – person puttades in i skyltfönster

Förutom vittnesuppgifter från personer i kön så spelades händelsen in av butikens övervakningskamera.

44-åringen döms nu av Göteborgs tingsrätt för ofredande till 30 dagsböter. De 5 000 kronor som den bakomvarande mannen yrkade i skadestånd avslås däremot av rätten.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS