Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Halloweenhuset på Ryet väcker glädje och sätter skräck i grannarna

På Ryet är det ett hus som sticker ut när mörkret faller över området. Trädgården har fyllts med blodiga plasthänder, läskiga monster lurar i buskar och i fönstren syns siluetter av skrikande människor.

Det är närmast omöjligt att missa huset på Ryet under Halloweenhelgen. Pyntet anspelar på skräckupplevelser som bara förekommer i skräckfilmer. Skelett, djur, monster och lemmar dyker upp här och där i trädgården och familjen som bor i huset har satsat helhjärtat på att få det så läskigt som möjligt.

Sarah som är kreatören bakom verket vill inte att vi skriver ut hennes efternamn men berättar om sitt intresse för att dekorera hus under högtider.

LÄS MER: Lisebergs Halloweensatsning: Nytt skräckhus

– Jag tycker att det är roligt och jag målar mycket själv och jag har gjort mycket skulpturer. Jag har alltid pyntat mycket runt halloween och jul. Det är roligt när barn går förbi och tittar.

På vägen till förskolan

Huset har väckt massvis med reaktioner på sociala medier men också i närområdet. Intresset för pyntet har bland annat gjort att bilister har stannat och vevat ner rutan för att ta foton.

– När mammor, pappor och barn går till förskolan lite längre bort så stannar de och tittar och det är många barn som kommer förbi runt halloween. Vi har fått köpa enorma mängder godis.

Pyntet har Sarah samlat på sig genom åren och det kommer bland annat från andra delar av världen. Sarah berättar att hon har en syster som bor i Kanada där traditionen kring halloween är starkare än i Sverige.

LÄS MER: Sofie Wallenius från Hällesåker skapar knäppa och glada möbler

– Jag har varit där och hälsat på och halloween är stort där. Du kan köpa grejer överallt liksom. Nu är det fem, sex år sedan jag var där och köpte på mig saker men när hon kommer på besök så tar hon med sig massa grejer.

Mardrömmar

Huset var tidigare känt i området eftersom de tidigare ägarna brukade sätta upp mycket lampor kring jul. Sarah och familjen vill fortsätta bära pyntfanan.

– Vi har fortfarande kvar belysning och så men halloween är favorithögtiden.

LÄS MER: Jenny Nordberg från Lindome gör succé med sin tårtkonst

Det mordiska pyntet har fått massvis med positiva reaktioner men under intervjun med Sarah knackar det på dörren. En granne berättar att hennes barn har fått en mardröm efter att ha sett en bild i fönstret men understryker i övrigt att hon uppskattar pyntet.

– Jag byter självklart ut den till något mindre skrämmande, säger Sarah och föreslår en spindel.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.