Helena Johansson är kontorschef på Handelsbanken i Mölndal.
Helena Johansson är kontorschef på Handelsbanken i Mölndal. Bild: Handelsbanken

Handelsbanken i Mölndal flyttar för andra gången – på tio år

Handelsbanken flyttar för andra gången på bara tio år. Nu från sitt markkontor i Pedagogen park till en kommande byggnad som väntas stå klar 2024.
– Att Handelsbanken väljer att vara kvar i Pedagogen park och ser möjligheterna här är naturligtvis väldigt positivt, säger uthyrningschefen Kristian Höglind i ett pressmeddelande.

ANNONS

2014 flyttade Handelsbanken från Mölndals innerstad till sin nuvarande adress på Bifrostgatan i Pedagogen park. Detta när ombyggnaden av den före detta lärarhögskolan var färdig.

Gott tecken

Nu är det snart dags igen. Banken har tecknat avtal med Aspelin Ramm fastigheter om att hyra 600 kvadratmeter i det nya kontorskvarteret Parkhus 4, som väntas stå klart sommaren 2024.

– Det är ett kvitto på att den här stadsdelen attraherar många bra verksamheter som alla bidrar till att skapa en dynamisk, spännande och attraktiv mötesplats, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm fastigheter, i ett pressmeddelande.

Kristian Höglind.
Kristian Höglind. Bild: Carlo Baudone

Att hyresgäster flyttar mellan olika lokaler i området ser han som ett tecken på att de uppskattar platsen.

– Intresset av att bo och arbeta här är fortsatt stort och vi för just nu samtal med flera olika företag och verksamheter som är intresserade av att flytta hit.

Moderna rum

Kontorskvarteret har liksom det bredvidliggande bostadskvarteret Parkhus 5 designats av arkitektbyrån Wingårdhs. Målet har varit att skapa en levande stadsgata, som blandar butiker, kontor, bostäder och service. Tillsammans upptar de två kvarteren 12 000 kvadratmeter kontorsyta, uppger Aspelin Ramm, samt 3 000 kvadratmeter lokaler på markplan som passar för butiker, och 3 000 kvadratmeter bostadsyta.

– Dessutom finns det cirka 300 parkeringsplatser i de båda Parkhusen, gömda bakom fasader täckta av grönska, så att den naturliga parkmiljön lever kvar i stadsdelen, säger Kristian Höglind.

De nya lokalerna, som ligger några våningar upp i en framtida byggnad, är ljud- och ljusanpassade, rymliga, och lämpligare för dagens bankverksamhet menar Handelsbanken.

– När vi flyttar in får vi en ännu bättre arbetsmiljö som är mer anpassad efter hur vi jobbar med våra kunder idag, där vi fokuserar mer på rådgivning och bokade möten. Trots det behåller vi vår kundtjänst som gör det möjligt att även i framtiden komma in till oss på ett spontant besök, säger Helena Johansson, kontorschef Handelsbanken Mölndal, i pressmeddelandet.

Området utvecklas

Att stanna i Pedagogen park verkar enligt henne inte ha varit ett svårt beslut, eftersom de trivs med läget.

– Här sitter vi centralt i kommunen, i närheten av Mölndals centrum och nära innovationsklustret Goco health innovation city som växer fram runt Astra Zeneca.

Helena Johansson tillägger:

– Hedin group är på gång att flytta sitt huvudkontor till en grannfastighet samtidigt som hela stadsdelen expanderar med nya spännande företag och fler bostäder. Det gör att vi kan växa och ändå fortsätta att vara nära våra kunder.

LÄS MER:Klart: Restaurang och massagesalong flyttar in i Pedagogen Park

LÄS MER:Snart öppnar David Smith sin andra Pizzeria Mums i Mölndal: ”Jag började med ingenting”

LÄS MER:Klassiska Restaurang Tegel återuppstår – kända krogprofiler tar över

ANNONS