Här är aktiviteterna för barn och vuxna i Mölndal i påsk

Under påskveckan finns det en rad saker för barn och unga att hitta på. Kanske ägna sig åt tipspromenader, testa på VR eller spela fotboll på långfredagen. Här är listan på saker att göra i Mölndal i påsk.

ANNONS
|

Kommande påskledighet finns det flera olika aktiviteter att göra i Mölndalsområdet. Man kan delta i den årliga Ägglunken, fika och pyssla eller prova på VR-spel i biblioteket.

Nedan har Mölndals-Posten listat tio aktiviteter för barn och vuxna att göra i påsk.

Vad passar bättre en långfredag än att spela fotboll?
Vad passar bättre en långfredag än att spela fotboll? Bild: STEFAN BENNHAGE

Långfredagsfotboll

Fotboll på fredagskvällen leds av fritidsledare från olika fritidsgårdar i Mölndal. Samling först på Mötesplats Åby för gemensam gång till planerna. Det är gratis för alla och det enda du behöver tänka på är att komma ombytt. Kvällen kommer vara uppdelad i två delar, först för årskurs 6 och 7 mellan 19 och 20, därefter för årskurs 8 till de som går tredje året på gymnasiet 20:15–22. Fotbollsfredagarna kommer även att pågå april ut.

ANNONS
Det blir påsk på Mölndals torg på lördagen.
Det blir påsk på Mölndals torg på lördagen. Bild: Marcus Erlingfors

Barnens påsk i Mölndal

På lördag 8 april, 11–14 på Mölndals torg kommer det att bjudas på ansiktsmålning, musik och godis. Dessutom kommer det finnas en hoppborg om vädret tillåter. Det kommer också finnas en fotograf på plats för de barn som är målade och utklädda och vill bli fotade.

När Ägglunken anordnas brukar mängder av folk dyka upp. Det här är från ett tidigare år.
När Ägglunken anordnas brukar mängder av folk dyka upp. Det här är från ett tidigare år. Bild: Lotta Nyvall

Den årliga Ägglunken i Lindome

Ägglunken är en poängpromenad som anordnas av Lindome BTK på långfredagen, klockan 10–13, med start vid Almåshallen. Nytt för i år är att poängpromenaden nu finns i tre kategorier. En för barn i åldrarna 0–9 där alla får pris, en för ungdomar 10–15 och sen 16 och uppåt för vuxna. Fika kommer finnas att köpa längs promenadens väg, och hamburgare och korv går att köpa vid start/mål.

Lilla Götafors i Kvarnbyn.
Lilla Götafors i Kvarnbyn. Bild: Julia Samuelsson

Pyssel, fika och äggjakt på Lilla Götafors

Fika med pyssel och äggjakt på Lilla Götafors ordnas 7–13 april, klockan 12–15. Det kommer också att finnas utställare och en pop-up butik med porslin, en loppis och ett litet vernissage för deras egna konstklubb.

Fyra tussilago mot vårsolen.
Fyra tussilago mot vårsolen. Bild: Mostphotos

Vårteckensjakt i Kvarnbyn

En liten utmaning som börjar med att du tar dig till Mölndals stadsmuseum och hämtar upp en karta. Kartan kommer sedan att ta dig till olika platser i Kvarnbyn där det på varje plats finns ett vårtecken och en gåta, uppgift eller utmaning. Detta sker lördag och söndag under påskhelgen samt hela veckan därefter med start på tisdag. Det är för alla över 5 år, det är gratis och drop in klockan 12–16 alla dagar, förutom torsdag då det håller på klockan 12–19.

Mölndals stadsbibliotek.
Mölndals stadsbibliotek. Bild: Elvira Linderot

Fira påsk i virtual reality

För den som vill testa på VR-headsetet Occulus Guest 2, erbjuder Mölndals stadsbibliotek en möjlighet till detta. För alla från 10 år. Det är gratis och drop in mellan 10 och 15 (med paus mellan 12 och 13), tisdag 11 april samt torsdag 13 april.

Påskpyssel.
Påskpyssel. Bild: PER WAHLBERG

Vårpyssel på biblioteket i Kållered

På Kållereds bibliotek kommer alla barn som har påsklov att kunna vara med illustratören Pia och vårpyssla. Tisdag 11 april 14:30–16:30 och det är gratis.

Badminton.
Badminton. Bild: Petter Ullberg

Testa badminton i Åby

Prova på badminton, det enda som behövs är ett par inomhusskor som inte har svart sula. Detta är i Åby badmintonhall torsdag 13 april och det är drop in mellan klockan 14 och 16 för barn och ungdomar från årskurs 6. Dessutom är det gratis.

Den som vill vara med och måla kan bara komma förbi.
Den som vill vara med och måla kan bara komma förbi. Bild: Emma Hellström

Hjälp till att måla Balltorps fritidsgårds vägg

Var med och måla en av väggarna på Balltorps fritidsgård. Två konstnärer kommer att finnas på plats och hjälpa till i det kreativa skapandet. Detta är för alla mellan åldrarna 12 och 30, det är gratis och bara att komma förbi. Målningen sker på torsdag 13 april klockan 17–20.

Det blir påsk-kul för alla åldrar i Lindome på torsdagen.
Det blir påsk-kul för alla åldrar i Lindome på torsdagen. Bild: Elvira Linderot

Tipspromenad, lek, sport och påskjakt i Lindome

Lindomes unga kommunutvecklare anordnar lekar, testa på olika sporter, tipspromenad och en påskjakt torsdag 13 april. Det kommer ske mellan 11 och 13 på Almås näridrottsplats och är öppet för alla åldrar.

LÄS MER:Hon är Mölndals stads nya fastighetschef: ”Är en häftig kommun”

LÄS MER:Kvarnbyskolan framförde egenproducerad musikal: ”Gör högstadiet mycket roligare”

LÄS MER:Man misstänkt för mord i Lackarebäck hade drogproblem och kriminalitet runt sig

ANNONS