Här är årets unga företagare i Mölndal – känd komiker och influerare vinner priset

Under måndagen utsågs komikern och influeraren Lucas Simonsson till Årets unga företagare i Mölndal. Han går till historien som den förste att motta utmärkelsen.
– Det är jättekul, säger Lucas Simonsson.

ANNONS

I fredags utsåg föreningen Företagarna gänget bakom teknikföretaget Evolabel till Årets företagare i Mölndal. På måndagen var det dags att bestämma vem som skulle bli Årets unga företagare – och utmärkelsen gick till komikern och influeraren Lucas Simonsson.

– Han sticker ut, han har ju skapat ett varumärke och åstadkommit ett ganska stort avtryck. Det bottnar i att han är en företagare. Allt han gör bygger på framgångsrika samarbeten, han har ett driv, han har en idé. Han har också lyckats använda sociala kanaler till att bli väldigt stor, säger Karolina Flink Berndtsson, ordförande i Företagarna om utmärkelsen.

Att Lucas Simonsson blivit ett känt namn i Sverige råder det ingen tvekan om. I dagsläget har han bland annat 860 000 följare på Instagram, och som Mölndals-Posten har rapporterat om tidigare har han utsetts till mäktigast på Instagram. Enligt Karolina Flink Berndtsson har juryn dock sett till fler faktorer än så.

– Vi har också kollat på avtrycket man gör när man har så många följare – vad gör man med det? Han har bland annat startat ett samarbete med två andra killar, JLC, där de poddar och pratar om ganska seriösa ämnen, säger Karolin Flink Berndtsson.

Glad över utmärkelsen

Lucas Simonsson tog med glädje emot priset på The Weaver i Krokslätt under måndagen.

– Det är jättekul! Jag visste inte själv att folk kunde nominera mig, så jag vet inte vilka som har nominerat mig. Det kom som en jätterolig överraskning, säger Lucas Simonsson.

Även om Lucas Simonsson nu har vunnit utmärkelsen berättar han att det inte alltid är så att han känner sig som en företagare.

– I min bransch ser man sig inte riktigt som en entreprenör, även fast man kanske egentligen är det. Man driver ett eget företag, man gör förhandlingar, man skapar content, och så vidare, säger Lucas, och fortsätter:

– Jag började inte med det jag gör idag och det jag försörjer mig på idag med inställningen att jag skulle starta ett bolag och tjäna pengar på det. Jag började med det jag gör för att jag tyckte det var kul att underhålla mina följare, berättar han.

Första gången

För att komma ifråga för priset Årets unga företagare behöver man vara under 35. Priset har delats ut i andra kommuner tidigare, men i år var första gången för Mölndal.

Hur känns det att bli den första Årets unga företagare i Mölndal?

– Det känns bra! Sedan jag flyttade till Göteborgstrakten har Krokslätt blivit hemma för mig – man får säga att jag har blivit en Mölndalsbo. Det är klart att det är kul att vara först att få priset. Men jag känner mig inte så ung – det är några år kvar och sen får jag vara med i gamla företagare, säger Lucas och skrattar.

Precis som för utnämningen Årets företagare går den som vunnit på lokal nivå vidare till en regional tävling. Alltihop mynnar sedan ut i en nationell sluttävling där Sveriges unga företagare utses.

– Det är klart det hade varit kul att vinna det som bevis att man gjort något bra, men jag tror att chanserna är väldigt små. Det finns så många, många duktiga entreprenörer där ute som är duktiga på sin grej och brinner för det, säger Lucas Simonsson.

LÄS MER:Lucas Simonsson och hans humorgrupp JLC tar en paus

LÄS MER:Här är Årets företagare i Mölndal 2022 – Evolabel vinner priset: ”Fantastiskt”

LÄS MER:Mikael hittade sin dubbelgångare – i Mölndals-Posten

ANNONS