Här är platserna där du kan fira midsommar i Mölndal

Efter två år av pandemi väntas nu ett midsommarfirande helt utan restriktioner. Här är platserna där du kan fira midsommar i Mölndals kommun i år.

ANNONS
|

Midsommarafton närmar sig med stormsteg. Vill du fira tillsammans med andra på ett traditionsenligt vis finns några valmöjligheter runtom i kommunen.

Se listan nedan.

Gunnebo slott

Midsommarfirandet på Gunnebo slott pågår mellan klockan 11.30 och 17. Där kan besökarna hjälpa till att klä midsommarstången, och bland annat bjuds det på ringlekar och folkdansuppvisning. Inträdet kostar 60 kronor för vuxna, för barn är det gratis.

Lindome hembygdsgille

Firandet vid Börjesgården, som ordnas av Lindome hembygdsgille, börjar klockan 15 med kaffeservering, fika och lotteri. Senare blir det dans runt midsommarstången på traditionsenligt vis. Det hela pågår i ett par timmar, men någon definitiv sluttid är inte satt. Fritt inträde.

Fässbergs församlingshem

Firandet vid Fässbergs församlingshem pågår mellan klockan 11 och 14. Det inleds med dekorering av stången, innan den sedan reses. Det blir också dans och lekar. Fritt inträde.

Fageredssjön

Klockan 15 börjar firandet vid Fageredssjön i Lindome. Där finns möjlighet att köpa fika och lotter, och så blir det lekar och dans runt midsommarstången.

Bunketorp

På midsommarafton, klockan 13–16, bjuder IK Uven in till sitt firande i Bunketorp. Det blir ett traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstången, lotterier, pilkastning, luftgevärsskytte, orienteringsbana för barnen, fiskdamm, korvförsäljning och fika. Inträdet kostar 30 kronor per vuxen, men för barn är det gratis.

Hällesåkersgården

Hällesåkers IF arrangerar familjefest – på midsommardagen 25 juni. Firandet pågår mellan klockan 12 och 15 hålls vid dansbanan på Hällesåkersgården. Det erbjuds trekamp, lotteri, hoppborg, tombolor, korv, kaffe och våfflor.

LÄS MER:Ann-Charlotte gjorde delikat fynd – hittade ramslök i skogen

LÄS MER:Omstridde prästen i Stensjön tackar för sig: ”Jag är inte normal”

ANNONS