Här är veckans toppnyheter 25 september till 2 oktober

Syndens näste?, inspelning av Suneserien och populära cykelfesten. Här är ett urval av Mölndals-Postens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS

Här är bilder från klassiska utestället i Mölndal

Alla i Mölndal har ett förhållande till Moulin Rouge, KB-baren, eller kort och gott Mollan – men vad hände egentligen där? Var detta syndens näste eller bara ett helt vanligt uteställe under det glada 80-talet? Var ryktena sanna om alldeles för galanta damer och livs levande hästar bakom baren?

Butiken blev inspelningsplats för nya Suneserien

Peter Dalles och SVT:s nya humorserie Familjen Andersson spelas in för fullt. På torsdagsmorgonen kom kameror, regissör och skådisar till Lindome Järn Bygg Foder.

– Det är en kul grej, säger butikens delägare Dan Janson.

Klagomålen gav resultat – nu sänks hastigheten

Mölndals stad har fått in många synpunkter från allmänheten om att hastighetsbegränsningen på Gamla Kungsbackavägen är för generös. Nu sänks hastigheten från 70 till 50.

Okänd man försökte locka med sig ett barn

Skoldagen var slut och Kålleredseleven skulle ta sig hem. Då försökte en okänd man locka till sig barnet – under förevändning att ”din pappa har bett mig skjutsa dig”. Något som inte visade sig stämma, enligt föräldrarna.

Succé för annorlunda middagsbjudningen

Cykla med en partner till en granne du inte känner. Ät förrätt på en adress, varmrätt på en annan och efterrätt på en tredje. Som avslutning träffas alla deltagare på den lokala krogen. Så var lördagskvällen för 46 personer i Eklanda.

ANNONS