Här gifter de sig i Fässbergs kyrktorn – bokade drop-in

Dagen innan nyårsafton kunde par gifta sig i Fässbergskyrkan genom att komma förbi på drop-in eller boka en tid. Julia Markrud och Love Tedelind tog tillfället i akt och vigdes i kyrktornet.
– Det är lite rebelliskt att sticka iväg och gifta oss tycker vi och det är ingen som vet om att vi är här, säger Love Tedelind.

ANNONS

Under torsdagen vigdes flera par uppe i Fässbergskyrkans torn. Levande ljus, musik, psalmer, vittnen, en präst och så självklart ett par. Dagen innan nyårsafton anordnades drop-in vigsel i kyrkan och då passade Julia Markrud och Love Tedelind på att gifta sig.

– Vi har inte riktigt kunnat bestämma oss kring hur vi ska gifta oss och sen såg jag att det fanns drop-in vigsel. Det är lite rebelliskt att sticka iväg och gifta oss tycker vi och det är ingen som vet om att vi är här, säger Love Tedelind.

LÄS MER:Här doneras hundratals julklappar till barn i Mölndal

Kan låna ut ringar

Förra året var ett riktigt succéår då över 30 par vigdes. Under torsdagen var det färre men upplägget var det samma.

ANNONS

– Förra året började vi dagen innan nyårsafton runt klockan 14 och så gick vi här ifrån klockan 04 på natten. Sen fortsatte vi klockan 10 dagen efter. Det var jätteroligt att vara med om, säger församlingsvärden Ninnie Thoresson och fortsätter:

– Man kommer hit och så blir man incheckad. Det är viktigt att man har med sig hindersprövning och ringar. Har man inte ringar så har jag tillräckligt många så jag kan låna ut.

Paret får sedan välja två psalmer och en låt som ska framföras under vigseln.

– Allting tar ungefär en halvtimma och någon av dem ska vara medlem av svenska kyrkan.

LÄS MER:Årets Mölndalsbo skänkte vinstsumman till Lindome församlings diakoni

Svaret

För Love Tedelind och Julia Markrud passade upplägget perfekt och Julia väntas föda barn i februari. De bor i Falköpings kommun och tog bilen efter att de sett vigselmöjligheten.

– Vi såg detta igår och vi hade bestämt oss innan att vi skulle ha drop-in bröllop någon gång så när vi såg detta så passade vi på, säger Love Tedelind.

Paren kan välja om vigseln ska vara i kyrksalen eller uppe i kyrktornet. Tornet är över 52 meter högt och är i originalskick då den delen inte har renoverats. Julia och Love valde kyrktornet och fick därmed påbörja klättringen upp för de branta trapporna.

LÄS MER:Fredrick Federley klar för Stensjökyrkan – håller föredrag om liberalism

Under vigseln agerade Ninnie Thoresson vittne och organisten Karin Rosander spelade piano. I det lilla tornet sjöngs psalmer och till slut kom ögonblicket då Julia Markrud och Love Tedelind fick varsin fråga av prästen.

– Ja, svarade båda utan tvekan.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS