Här hyllas Lars Gahrn – Århundradets Mölndalsbo – av vännerna

Århundradets Mölndalsbo firades av vännerna med blommor i stadens färger, tårta och tal.
– Det är ingen tvekan om att han är en värdig mottagare, säger Bo Ridderbjelke, ordförande i Mölndals hembygdsförening.

ANNONS

4 juni, vid 21.30-tiden på kvällen, presenterade Mölndals-Posten vem som slutligen hade röstats fram till Århundradets Mölndalsbo. På scenen i Stadshusparken stod underhållaren och skådespelaren Per Andersson tillsammans med historikern Lars Gahrn. Och med en överväldigande majoritet av rösterna var det Lars Gahrn som tilldelades utmärkelsen.

– Jag är väldigt stolt och väldigt tacksam över alla som har röstat på mig. Jag vill ju tacka alla som har stått bakom mig, framför allt mina föräldrar. De har ju gått bort nu, och sen de gick bort känns Mölndal lite tomt och ofullständigt. För mig är mina föräldrar århundradets Mölndalsbor, sa Lars Gahrn i samband med prisutdelningen.

Blommor i Mölndals färger

Under fredagen var det stort firande på Kvarnbygården, Mölndals hembygdsförenings hemvist i Kvarnbyn. Ett 40-tal medlemmar ville visa sin uppskattning för pristagaren.

– Det var ganska bra väder så vi hade först ett mingel i parken utanför hembygdsmuseet där jag höll tal och överlämnade blommor i rött och vitt, Mölndals stadsvapens färger. Därefter höll Lars ett tacktal på samma sätt som det han höll i Stadshusparken, säger Bo Ridderbjelke.

”Betyder otroligt mycket”

Inomhus blev det sedan kaffe och prinsesstårta samt försäljning av den för stadens hundraårsjubileum framtagna boken Mölndals historia vilken signerades av huvudförfattaren själv.

Vilken betydelse har Lars Gahrn haft för Mölndal och Mölndals hembygdsförening?

– Han valdes in i styrelsen som 18-åring och har nu varit med i 50 år. Det långa medlemskapet betyder otroligt mycket, liksom hans arbete som intendent i hembygdsföreningen de senaste 30 åren. Lars har byggt upp en kunskapsbank som inte går att mäta. Så är det bara, säger Bo Ridderbjelke.

Med andra ord så anser du att det var rätt person som blev Århundradets Mölndalsbo?

– Det tycker jag naturligtvis. Samtidigt är det väldigt svårt att generalisera för utmärkelsen spänner över så många människor inom så många olika områden. Men med tanke på Lars arbete för Mölndal och med Mölndals historia så är det ingen tvekan om att han är en värdig mottagare.

LÄS MER:Mölndal 100 år – nu ska staden fira

LÄS MER:Glada reaktioner efter juryns besked i Århundradets Mölndalsbo: ”Ska fira till juni”

LÄS MER:Mölndalsdagarna var en satsning som träffade rätt

ANNONS