Här kan du köpa begagnade växter – då öppnar Växtåterbruket

Om en vecka öppnar Växtåterbruket i vid återvinningscentralen Kikås, som är den plats i Mölndal där man bland annat handla och lämna in begagnade växter.

ANNONS
|

På Växtåterbruket kan man handla alla möjliga olika trädgårdsprylar alltifrån begagnade växter, sticklingar, krukor till möbler. Men man kan också till exempel lämna in sina egna trädgårdsväxter som man inte längre vill ha. Det är helt enkelt fokus på det som kan återbrukas.

– I början var det mycket kvinnor boende i hus och det som gick mest åt var växter, inredning till trädgården och krukor. Förra året märkte jag ett större intresse från boende i lägenhet som odlar och vill inreda sina balkonger. En del yngre personer som upptäckte vår verksamhet och det är roligt, säger trädgårdsmästaren Stina Moberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Nu väntas längre öppettider för restauranger: ”Nu går det i rätt riktning”

Det är på fredagen den 21 maj som Växtåterbruket öppnar säsongen för sina gäster.

– Vi hade tre fantastiska säsonger mellan 2018-2020 och nu är det dags igen. Det ska bli roligt att få träffa gamla som nya kunder. Det blir ofta goda samtal och ett värdefullt utbyte av kunskaper.

Ingår i byggprojekt för återvinningscentralen

Växtåterbruket ingår i kommunens projekt som heter ”Framtidens Kikås”. Det är i anslutning till Kikås återvinningscentral som de håller på att bygga en anläggning med fokus på återbruk. Någon gång mellan årsskiftet 2021-2022 kommer denna att stå klar med en mottagningshall och butiksdel.

Under 2022 planerar Växtåterbruket att flytta in i den nya anläggningen och de kommer också då att ha ett tag-själv-lager för byggmaterial utanför butiken.

LÄS MER:Jitex siktar på hemmamatch med publik på nationaldagen

Följer råden och rekommendationerna

På öppningsdagen räknar Växtåterbruket med att det kan bli kö utanför. De kommer sätta upp staket runt området och begränsa antalet personer innanför. Man kommer kunna stå i kö utanför och de berättar att de följer råden från myndigheterna.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS