Här lyfts urspårade arbetsfordonet på plats

Ett arbetsfordon som blev påkört av ett godståg orsakade kaos i tågtrafiken under tisdagen. Under eftermiddagen lyftes fordonet upp på rälsen igen, men trots det så dröjer det innan pendlarna kan ta tåget. Se hur lyftet gick i spelaren ovan.

ANNONS

Vid 13-tiden under tisdagen anlände en kranbil till Lackarebäck, där arbetsfordonet och godståget kolliderade under natten till tisdag. I och med att den fastnade i en broöppning blev dock kranen något försenad.

Även Mölndals-Postens reporter var på plats.

– Just nu förbereder de och gör i ordning kranen. Vad jag har förstått det som ska den stå bredvid rälsen för att sedan lyfta upp arbetsfordonet på spåret igen, säger reportern Carl Liliebäck.

Mölndals-Postens reporter Carl Liliebäck har varit på plats vid olycksplatsen sedan strax efter klockan 10.00.
Mölndals-Postens reporter Carl Liliebäck har varit på plats vid olycksplatsen sedan strax efter klockan 10.00. Bild: Carl Liliebäck

Därefter var det dags för arbetsfordonet att bärgas men först transporterades godståget iväg med ett lok som anlände vid klockan 14.20.

Då är arbetet klart

Vid 17.40 på eftermiddagen hade arbetsfordonet återigen hamnat på rälsen. Från att det började lyftas tog det cirka 45 minuter att få det på plats igen.

Trafikverkets presskommunikatör, Denny Josefsson meddelade under tisdagseftermiddagen att de upptäckt diesel på platsen som behöver saneras. Det är oklart hur mycket det rör sig om. Man kommer även laga balkar och en växel.

När Mölndals-Posten når Västtrafiks störningshantering vid 20-tiden så kan de meddela en ny prognos.

– Prognosen är satt till 04.00 vilket är trafikdygnets slut, säger Bryan Hansen, störningskoordinator på Västtrafik.

Kan man lita på det då?

– Ja det kan man göra, det senaste som vi fick när vi hade möte med Trafikverket var att man beräknade att vara helt klara på platsen 02.00.

Köper tid

Att prognosen är satt klockan 04.00 har att göra med att det inte går några tåg mellan 02.00 och 04.00 på sträckan.

– Man kan säga att vi köper oss två timmar extra tid, säger Bryan Hansen.

LÄS MER:Mitt i tågkaoset – så tar du dig hem från jobbet

LÄS MER:Så drabbades Mölndalsborna av tågstoppet vid Lackarebäck

LÄS MER:Tåg kolliderade med arbetsfordon

ANNONS