Här öppnar Mölndals nya hockeybutik – 700 kvadratmeter med klubbor, hjälmar, skridskor och skydd

Strax före klockan 10 på lördagsmorgonen ringlade sig kön lång utanför Rexhockeys lokaler i Krokslätt. Bland annat bjöd den nya butiken på goodiebags, skottrampsutmaning, och en tävling där man kunde vinna en signerad klubba av Frölunda-ikonen Ryan Lasch.

ANNONS
|

Butikschefen och medgrundaren Oliver Persson är upprymd. Det har varit ett stort tryck under Rex hockeys första tio minuter som butik, och den 700 kvadratmeter stora ytan är smockfull med barn, ungdomar, föräldrar och och stöttande äkta hälfter.

LÄS MER:Från Mölndal till Frölundas A-lag – på tre månader

– Jag lever min dröm just nu. Jag jobbade på Intersport tidigare, men har velat starta en egen hockeybutik i sju år. Så det här är min dröm, säger han.

Hockeyveteraner har värvats

Rexhockey finns också i Danmark, där Olivers kompanjon Max Pison driver en butik sedan tidigare. Anledningen till att den svenska avknoppningen hamnade just i trakterna nära Göteborg, är enligt Oliver Persson att det är ett stort upptagningsområde med många hockeyintresserade. Dessutom ligger det mitt i smeten, nära till de största företagen inom branschen såsom CCM, Bauer och Warrior.

ANNONS

LÄS MER:Niklas Wikegård och NHL-proffset John Klingberg spelade in tv på Hills

– Det har varit viktigt för mig att jobba med specialister, därför har jag anställt många som antingen har spelat hockey tidigare eller som gör det nu. Till exempel har vi en stor målvaktsavdelning som Anna Amholt (HV71 med mera) ansvarar för. Vi ska inte kränga den dyraste skridskon bara för att vi har den, utan det ska vara rätt skridsko för kunden. Det kan experterna hjälpa dem med.

Anna Amholt.
Anna Amholt. Bild: DANIEL ERIKSSON

Bra för sporten

50-årige Peder Strauss från Kungsbacka besöker öppningen tillsammans med sin son John, tio år. John, som spelar back i ett av Frölundas ungdomslag, och som har Frölundas Simon Edvinson och LA Kings Samuel Fagemo som största idoler, hittade bland annat en ny hockeyklubba och en fräsig NHL-mössa i Rexhockeys sortiment.

LÄS MER:Magnus Kahnbergs tuffa kamp mot hjärntrötthet – en lång väg till ett vanligt liv

– Det är bra för sporten att det öppnas en stor butik här i regionen. Visst finns det en stor Intersportbutik i Frölunda, men de här är nischade på ett annat sätt. Dessutom är det ett mindre företag så det känns bra att kunna stötta dem, säger Peder.

Fler domargrejer efterlyses

Bland butikens första kunder finns också Stora Höga-bon Alexander Malmgren, 20 år gammal och verksam som ishockeydomare. Han och flickvännen Esther Dijnér, 16, är här med ett tydligt mål: att hitta en bra hockeybag.

LÄS MER:Fem killar från Kållered söker lyckan i Frölunda

– Det verkar lovande det här. Jag tror inte att det finns något liknande i närheten. Nu har de ju precis öppnat, men jag hoppas och tror att de kommer att ta in fler domargrejer. Det finns många domare i Göteborgsområdet och vi har lite annorlunda skydd än spelarna, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS