Här överraskas Årets Mölndalsbo på jobbet i Lindome församling

När Ingela Skarin Håkansson slog sig ner vid lunchbordet trodde hon att det skulle bli en helt vanlig måltid. Vad hon inte visste då var att hela rummet inom kort skulle vända sig mot henne och applådera då hon fick utmärkelsen Årets Mölndalsbo 2021.

ANNONS
|

För fösta gången någonsin utses Årets Mölndalsbo. Drygt 50 personer nominerades men i slutändan är det bara en som får ta emot utmärkelsen. Under en helt vanlig arbetsdag överraskade Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander diakonen Ingela Skarin Håkansson på församlingscentret i Lindome när han oannonserat levererade nyheten.

– Det känns helt överväldigande. Jag var helt oförberedd så jag vet inte vad jag ska säga. Men tack, säger Ingela Skarin Håkansson när hon får reda på att hon blir Årets Mölndalsbo.

Hjälpte till vid storbranden

För sju månader sedan vaknade Ingela Skarin Håkansson av att hennes telefon ringde. Hon fick veta att det brann på Tåbrovägen och vad som sedan skedde inom de närmsta timmarna är vad som legat till grund för att hon blivit nominerad av flera personer.

ANNONS

Hon drog på sig en kappa över nattlinnet och gick ner till församlingscentret där hon var först på plats och hjälpte de som drabbats av branden. Sedan hjälpte hon till och skaffade fram kläder och samtalade med de utsatta.

Motivering till nominering

Finns som stöd i alla sammanhang för alla åldrar och initiativtagare till stora och små projekt. Vid branden på Tåbrovägen hjälpte hon till att öppna upp församlingshemmet för behövande. Hon är engagerad i grupper för olika tillfällen i livet (sörjande, kvinnofrukost, sopplunch, konfirmander, samtalsgrupper, engagerad i Lindome second hand mm) Hon gör långt mer än hennes yrke kräver. Hon är med i alphagrupper och hon låter varje människa fråga och fundera utan att döma-både vuxna, tonåringar och barn. En ödmjuk och sann människa som man blir inspirerad och omhändertagen av!

Först i historien

Sju månader senare har flera personer samlats på samma plats då det arrangeras sopplunch. I rummet är det få stolar lediga och när Fredrik Hofflander för första gången presenterar Ingela Skarin Håkansson som årets Mölndalsbo 2021 så både applåderas och jublas högt.

LÄS MER:Sture räddades av bordsgrannen på restaurangen – nu nomineras hon till årets Mölndalsbo

– Jag tycker bara att det är så härligt att det får synas vad vi gör här, säger Ingela Skarin Håkansson.

Juryns motivering

När det ringde mitt i natten den 17 april 2021 tvekade hon inte. Hon drog en kappa över nattlinnet och skyndade sig till Lindome församlingscentrum. Ungefär samtidigt anlände de första drabbade efter nattens katastrofala brand på Tåbrovägen. Därefter arbetade hon nästintill dygnet runt för att hjälpa till med både praktiska och känslomässiga utmaningar. Hon har gjort långt mer än vad plikten krävt av henne i en akut situation där liv och bostäder stod på spel. Ingela Skarin Håkansson har nominerats av flera läsare och är en mycket värdig mottagare av utmärkelsen Årets Mölndalsbo 2021.

När lunchgästerna återgår till sina samtal och Ingela Skarin Håkansson får slå sig ner och andas ut efter chocken kommer flera personer fram och hälsar att det var en värdig vinnare. En av dessa är Gunnar Trenning som har varit kyrkopolitiskt engagerad i församlingen.

– Jag var med och anställde Ingela för 32 år sedan. Hon är en mycket värdig vinnare, säger han.

LÄS MER:Därför kommer jag aldrig glömma storbranden i Lindome

Det är första gången någonsin som Årets Mölndalsbo delas ut och själva prisutdelningen kommer att ske den 27 november på Gunnebo slotts julmarknad.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS