Hemligt ministerbesök i Göteborg

Polisen stoppade under tisdagen vid flera tillfällen trafiken i Göteborgsområdet, bland annat i Mölndal. Enligt polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr har avspärrningarna troligen att göra med ett ministerbesök i Göteborg.
– Vad jag kan se i dagboksanteckningar har Slovakiens premiärminister och Ungerns utrikesminister varit här, säger Svedemyr.

ANNONS
|

Vid 14.40 under tisdagseftermiddagen ställde sig tre polisbussar tvärsöver E6 i norrgående riktning i höjd med Åbromotet i Mölndal.

Trafiken stannades helt i åtminstone 5-10 minuter vid platsen innan polisbussarna flyttade på sig och släppte på trafiken igen.

Vittnen på plats berättar också om två tidigare avspärrningar i samma område under tisdagen.

Vid 9-tiden spärrade polisfordon enligt en läsare som jobbar i området av hela rampen över Kallebäcksmotet.

– Kort därefter kom flera polisfordon som omgärdade fyra svarta bilar som kom från Örgrytemotet och sedan körde söderut på E6, säger tipsaren.

Personen berättar att en liknande avspärrning gjordes vid 12.30.

ANNONS

Ministrar på plats i Göteborg enligt polisen

Polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr säger att polisen under dagen har genomfört flera eskorteringar av fordon med anledning av ett ministerbesök i Göteborg.

Vilka ministrar det handlade om hade han till en början ingen information om. Vid 17-tiden hade polisens presstalesperson mer information.

– Vad jag kan se i dagboksanteckningar har Slovakiens premiärminister och Ungerns utrikesminister varit här, men varför eller exakt var de har varit har jag ingen information, säger Fredrik Svedemyr.

Utrikesdepartementet meddelar att besöket inte har någon koppling till deras verksamhet.

– Det här är inget som utrikesdepartementet är involverade i. Utländska representanter kan ju bjudas in av andra aktörer, där vi inte är involverade. Det kan vara kommuner, regioner eller Business Sweden, säger Sara Järvi, presskommunikatör på UD:s presstjänst.

Vittnesmål om blåljus vid Landvetter flygplats

Vid 15-tiden vittnade även personer på plats vid Landvetter flygplats om en högre polisiär närvaro än normalt.

– Det stod tre polisbilar vid Polestar, och två ,tre stycken vid P-huset och sedan såg jag även blåljus ner mot själva plattan, alltså startbanan, säger personen.

När GP är i kontakt med Svedemyr vid 17-tiden var det ärende som polisen i region Väst haft med anledning av ministermötet avslutat.

– Det verkar väl som att det har åkt hem, eller åtminstone lämnat Göteborg, säger han.

ANNONS