Högsommarvärmen på väg bort – nu kommer regnet

Det kan vara läge att njuta lite extra av värmen under inledningen av helgen för kommande dagar väntas skurar och sjunkande temperaturer. Men är sommaren över? SMHI ger svar på frågan.

ANNONS
|

Fredagen bjöd på högsommarvärme i Mölndal, men på lördagen sjunker temperaturen och landar mellan 19 och 22 grader.

– På söndag har vi omkring 20 grader. Sedan på måndag och framåt blir det betydligt svalare med omkring 15 grader, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

Regnskurar och regnskurar

Det ser även ut att bli ostadigt väder med en hel del skurar de kommande dagarna. Hur stora regnmängder det kan röra sig om är svårt att svara på eftersom det kan förekomma stora lokala skillnader, enligt Emma Härenstam.

– Det är först fram mot tisdagen som det väntas ihållande uppehåll, säger hon.

ANNONS

Är sommaren över?

I SMHI:s tiodygnsprognos finns ingen högsommarvärme i sikte, så är sommaren över nu? Det är inte helt säkert, enligt Emma Härenstam. Kraven på meteorologisk höst ser i alla fall inte ut att uppfyllas kommande vecka.

– Då ska dygnsmedeltemperaturen vara under tio grader fem dygn i följd, så det krävs alltså en sammanhängande period av hösttemperatur. Och jag kan inte se att vi är på väg in mot meteorologisk höst den närmsta tiden.

Enligt prognosen väntas dagstemperaturen ligga på mellan 14 och 17 grader nästa vecka men det finns goda chanser att sommarvärmen gör comeback längre fram i september.

– Sommartemperaturerna kan nog komma tillbaka men just 25 grader är svårt att säga. Men dryga 20 grader kan det nog komma någon släng av, säger Härenstam.

LÄS MER:Byggföretag utsatt för bilinbrott – fem på ett dygn i Mölndal

LÄS MER:Inbrott på byggarbetsplats i Krokslätt

LÄS MER:Minderårig tog strypgrepp och hotade en jämnårig

ANNONS