Hon driver fantasibutiken bakom nyckelhålet

En värld inspirerad av Alice i underlandet – det är vad Lisa Karinsdotter vill skapa i den ombyggda butiken. Bakom nyckelhålet kommer verk av lokala konstnärer dela hyllor med ekologiska växter.

ANNONS
|

Två vita fotspår syns på asfalten. Lite längre fram är spåren mindre, nästan som om någon krympt. De leder fram till ett stort nyckelhål och därifrån lyser ett mjukt neonrosa sken.

I det ombyggda garaget i Kållered står Lisa Karinsdotter. Golvet är schackrutigt och på hyllorna trängs vaser och lampor. Som det ser ut nu går det att köpa en del krukor och snittblommor – men snart är tanken att det gamla garaget ska bli en fylld butik. Växter och konstverk från lokala konstnärer ska få flytta in och skina i det rosa lysrörsljuset.

– Jag har alltid tyckt om Alice i underlandet. Hon är udda och fantasifull, jag känner igen mig i henne, säger Lisa Karinsdotter.

ANNONS

Hon kliver fram mot de stora fotspåren och pekar.

– Här dricker Alice ur flaskan och krymper. Det är därför spåren blir mindre.

LÄS MER:Fler drömmer om hus på landet: ”Ville få ett trevligare vardagsliv”

Ett sätt att slappna av

Lisa går ett varv i garaget medan hon berättar om vikten av lekfullhet. Att befinna sig i en miljö som är olik den som hör vardagen till blir en paus.

– Vardagen kan vara astråkig, skönhet får oss att må bra och jag vill lägga tid på att göra det vackert.

LÄS MER:Kommunen anordnar simskola utomhus: ”En fråga om liv och död”

Precis i anslutning till nyckelhålsbutiken ligger hennes yogastudio. Även den får under sommaren agera butik. Inne i huset, där hon i vanliga fall håller i yogalektioner, står ställningar med klänningar i siden och linne. Precis utanför står en glassbox fylld med strutar.

– Jag försöker göra vad jag kan för att hålla liv i det här över sommaren. Jag önskar att folk ska våga komma hit. Jag tycker att Kållered behöver mer gemenskap, säger hon.

LÄS MER:Mölndal behöver fler volontärer – Matz berättar om sitt engagemang på äldreboendet

Haft det tufft

Under pandemin har Lisas yogastudio stått på svajiga ben. Hon har kämpat för att få det att gå runt och att driva nyckelhålsbutiken har varit en idé som hon hoppas kommer kunna resultera i att fler Kålleredsbor hittar till hennes studio.

– Jag hoppas att folk blir nyfikna och vågar stanna till här. Jag märker att många kommer hit när dörrarna står öppna.

Lisa kommer ha öppet mellan 15-18 på onsdagar, torsdagar och söndagar. Nyckelhålsbutiken kommer att fyllas på efter hand och hon letar aktivt efter fler personer som vill låta sina konstverk flytta in i butiken.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS