Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter ett missförstånd mellan Västra Götalandsregionen och leverantören som tillhandahåller vaccinationsplatserna står det nu klart att Ikea i Kållered inte kommer att användas som vaccineringslokal.  Bild: Jenny Ingemarsson
Efter ett missförstånd mellan Västra Götalandsregionen och leverantören som tillhandahåller vaccinationsplatserna står det nu klart att Ikea i Kållered inte kommer att användas som vaccineringslokal. Bild: Jenny Ingemarsson

Ikea i Kållered ska inte användas som vaccineringslokal: ”Ett missförstånd”

Ikea i Kållered ska inte användas som vaccinationslokal. Det verkar ha skett ett missförstånd mellan Västra Götalandsregionen och leverantören som tillhandahåller vaccinationsplatserna.
– Jag kände inte till att våra lokaler i Kållered skulle användas för vaccinering, berättar Arvid Stigland som arbetar på Ikeas pressavdelning.

Under onsdagens pressträff meddelade Västra Götalandsregionen vilka åtta platser i Mölndal som kommer användas för vaccinering mot covid-19 i fas 4. En av platserna som presenterades var Ikea i Kållered. Det verkar dock ha skett ett missförstånd – Ikea hade själva inte blivit informerade om att deras lokaler skulle användas.

LÄS MER: Rekordstora vaccinleveranser till regionen i veckan

– Jag kände inte till att våra lokaler i Kållered skulle användas för vaccinering, berättar Arvid Stigland som arbetar på pressavdelningen på Ikea.

Medarbetarna på Ikea började ställa frågor. De undrade alla över den nya informationen.

– Det var den första responsen vi fick. Men Ikea är ett stort varumärke, många måste ju ha lagt märke till det här, säger Arvid Stigland.

LÄS MER: Då öppnar Ikeas nya varuhus i Kållered

Missförstånd mellan region och leverantör

Efter att Arvid Stigland tagit del av informationen i en av Mölndals-Postens artiklar ringde han upp Västra Götalandsregionen för att reda ut det stora frågetecknet. Under telefonsamtalet kom det fram att det verkade röra sig om ett missförstånd.

– Det verkar som att det blivit ett missförstånd mellan regionen och den leverantör som ska tillhandahålla vaccinationsplats, berättar Arvid Stigland.

Enligt Arvid Stigland ska leverantören i något skede meddelat Västra Götalandsregionen att de avsett att kontakta Ikea. Men innan det blev aktuellt ska leverantören ha bestämt sig för att använda en annan lokal i stället.

– De hade en ny vaccinationsplats innan vi blev kontaktade och sen gick det här inte fram, berättar Arvid Stigland.

LÄS MER: Här sker massvaccinering mot covid-19 i Mölndal

Listan har uppdaterats

Ikea i Kållered kommer alltså inte att användas som vaccinationsplats och informationen Västra Götalandsregionen gick ut med i onsdags var felaktig. Listan över vaccinationslokaler i Mölndal har nu uppdaterats och Ikea i Kållered står inte längre med.

Mölndals–Posten har under fredagseftermiddagen försökt nå Västra Götalandsregionen utan resultat.

Uppdaterade listan över vaccinationslokaler i Mölndal

Distriktsläkarna Mölndal Vårdcentral och BVC

Hälsa hemma vårdcentral

Johanneskyrkan Lindome

Aktiviteten

Svea Vaccin Mölndal

TEAM hälso & friskvård

VaccinDirekt Mölndalsgallerian

Åby Arena