Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Essity hamnade på en andraplats på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsplatser.  Bild: Simon Lundh
Essity hamnade på en andraplats på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Bild: Simon Lundh

Ikea och Essity i topp på den nationella listan över attraktiva arbetsplatser

Den årliga undersökningen för att kora Sveriges mest attraktiva arbetsgivare är sammanställd. I år toppade Ikea listan och Essity hamnade precis under.

Genom att djupintervjua 4716 svenskar om vad de tycker om Sveriges 150 största arbetsgivare fick Randstad Employer Brand Research fram att Ikea är den mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige. Ikea har hamnat i topp hela fem gånger tidigare men nytt för i år var att Essity, som har ett stort kontor i Mölndal, hamnade på en andraplats.

LÄS MER: Därför lyser Essityhuset grönt i kvällsmörkret

− Vi är glada och stolta över utmärkelsen som visar att vi är en attraktiv arbetsgivare. På Essity är hållbarhetsaspekten närvarande i allt vi gör, självklart i våra produkter och lösningar, men också när det gäller karriär, hälsa och social hållbarhet, säger Åsa Gidsäter Roos, HR Direktör Nordic & Baltics.

Att Essity placerat sig på en andraplats gör att de slog Sveriges radio som hamnade på plats tre. Det ska bland annat vara Essitys anställningstrygghet och goda rykte som gjort att de uppskattas av svenskarna.

LÄS MER: Här är fotografen Mikael Svenssons bästa bilder från Mölndal

Ikea tar hem segern – igen

Ikea som vann utmärkelsen har länge setts som en attraktiv arbetsplats då de enligt undersökningen ska ha en trivsam arbetsmiljö, stark ekonomisk ställning, gott rykte och goda karriärmöjligheter

– Ikea är ett företag som prioriterar kultur och goda värden. De arbetar hårt för att skapa en arbetsplats som medarbetarna älskar och det här syns även utåt. De vinner mycket välförtjänt även i år. Det är bara att gratulera, säger Catrine Jack, employer branding-expert på Randstad.

LÄS MER: Ikeas nya varuhus i Kållered förstärks med robotar

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2021:

1. Ikea

2. Essity

3. Sveriges Radio

4. Volvo Cars

5. Försvarets Materielverk

6. EY

7. Södra Skogsägarna

8. CGI

9. Volvo Group

10. Systembolaget