Ikväll dansar Mölndalstjejerna latino i TV4:s Talang: "En helt fantastisk upplevelse"

Dansgruppen Magic girls stod framför juryn i höstas och ikväll dansar de inför tv-publiken i TV4:s program Talang. Eklandatjejerna Olivia och Martina är lite hemlighetsfulla om sitt framträdande.

ANNONS
|

– Det som vi framför har inte hänt innan, handlingen i numret är lite annorlunda, säger Olivia Quinn, tolv år.

Det var i oktober som tjejerna åkte upp till Stockholm. Då hade de tränat två gånger i veckan under tre månaders tid. I det två minuter långa framträdandet dansar de fyra medlemmarna i Magic girls de fem latinodanserna som ingår i tiodans.

– Det är latinamerikansk dans, det är väldigt mycket energi och mycket känsla i. Juryn styrde numret lite, säger Martina Tarakanova, elva år.

Varför styrde juryn ert nummer?

– Det får jag inte säga, det får ni se ikväll, säger Martina.

ANNONS

"Visa vad vi kan"

Inför deltagandet i Talang tog Olivia och Martina, tillsammans med Molly Hansson och Smilla Rinvall namnet Magic girls – namnet är hämtat från dansstudion Magic i Högsbo där de fyra tjejerna dansar.

– Vi har dansat ihop nästan sedan vi började på dansskolan. Vi är alltid med varandra, umgås och dansar tillsammans, och vi dansar även mot varandra när vi tävlar, säger Olivia.

Både hon och Martina var lite nervösa innan det var deras tur att stå framför juryn, men det var som bortblåst när de gick ut på scenen.

– Jag var nervös innan, men när vi kom ut på scenen då var jag bara glad, säger Olivia.

– Jag kände bara glädje och det pirrade i hela kroppen, att nu ska vi äntligen få visa vad vi fyra kan. På scenen körde jag allt vad jag kunde och alla var jättebra, säger Martina.

Efteråt, var ni var nöjda med framträdandet?

– Vi var jättenöjda. Det hände något med oss när vi gick ut på scenen, så vi blev ännu bättre, säger Martina.

Som en stjärna 

Även upplevelserna utanför scenen – resan till Stockholm, springa på artisten och programledaren Samir på hotellet, träffa juryn och alla de andra deltagarna – är något som tjejerna ser som ett minne för livet.

– Det var så spännande och en helt fantastisk upplevelse. Allt var fantastiskt, man har sett det på tv och att se det med egna ögon. Som när vi satt i greenroom och fick vara med där och filmas, säger Olivia.

– Och att få komma backstage, man har sett det på tv och nu var man själv där, det var så mycket folk och man känner sig glad och peppad. Man ser alla stjärnor omkring sig och man känner sig som en riktig stjärna, säger Martina.

Än så länge är upplevelsen bara tjejernas, men ikväll fredag får tv-publiken ta del av en liten bit när Eklanda-tjejerna tar plats på Talangscenen på bästa sändningstid.

– Jag är jätteladdad och lite nervös också. Jag tävlar mycket men det känns stort nu när alla ser oss på tv, säger Martina.

– Det blir helt fantastiskt, roligt och nervöst för det är så många som tittar, säger Olivia.

Catrin Hansson

catrin.hansson@molndalsposten.se

ANNONS