Inbrott hos grossist i Krokslätt

Under natten mot onsdagen gjorde tre gärningsmän inbrott hos en grossist i Krokslätt. På övervakningskamerorna såg vakterna hur de tog sig in i byggnaden och plockade med sig stora säckar.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 04 under natten mot onsdagen som polisen fick in ett larm om ett inbrott hos en grossist på Åbäcksgatan i Krokslätt.

– Det var ett vaktbolag som tog kontakt med oss efter ett kameralarm från den här firman. De såg att tre personer hade tagit sig in, tagit flertal säckar där inne och sedan lämnat platsen i två bilar, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Rubriceras som grov stöld

Vid klockan 05 under morgonen var polisen fortfarande kvar på plats och har spärrat av för att kunna genomföra en teknisk undersökning under förmiddagen.

– Vi har kunnat konstatera att det är ett betydande godsvärde och att man har tagit sig in i firman genom att såga sönder entrédörren, troligtvis med hjälp av en vinkelslip, säger Magnus Schildt.

ANNONS

Vid 07-tiden på onsdagsmorgonen var polisen kvar vid grossisten. En anmälan om grov stöld har upprättats.

– Där har de tillgripit en större mängd parfym. Det finns inget konstaterat värde, men det är en större mängd, sade polisen presstalesperson Fredrik Svedemyr vid tidpunkten.

Uppskattat värde på en miljon kronor

Senare under onsdagsmorgonen har fler uppgifter inkommit till polisen.

– Det är parfymer för ett uppskattat värde på en miljon kronor, säger Fredrik Svedemyr.

Vid lunchtid på onsdagen finns det fortfarande ingen gripen eller misstänkt för brottet.

– Vi ska genomföra en teknisk undersökning av platsen och söker de misstänkta inom ramarna för förundersökningen.

Under onsdagseftermiddagen var Mölndals-Posten i kontakt med företagets ägare som då uppgav att värdet på stöldgodset var mindre än polisens första uppgifter pekade på – ungefär en halv miljon kronor.

ANNONS