Inbrott på Öis-gården i Mölndal – klubbens bilar stals

På fredagskvällen bröt sig två personer in i Öis klubblokal och stal bland annat två bilar. Tjuvarna lastade in stöldgods i den ena bilen – medan den andra bilen eldades upp.
– Vi har bra kameramaterial, säger Morten Gunneng på polisen.

ANNONS
|

Det var vid 23-tiden som två misstänkta gärningsmän bröt sig in i klubblokalen på Korndalsvägen i Lackarebäck.

– Två gärningsmän tillgrep två fordon som tillhörde klubben, varav den ena lastade man med misstänkt stöldgods, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Tjuvarna ska ha fått med sig stöldgods från klubbens butik, och enligt polisen rör det sig troligtvis om olika kläder.

Eldade upp ena bilen

En kort stund därefter inkom ett larm till räddningstjänst och polis om en bil som brann på en parkering, bara några meter bort från klubblokalen.

– Den andra bilen som tillgreps eldade man upp, säger Morten Gunneng.

ANNONS

Bilen eldades på Saabs område mittemot Öis-gården. Brandplatsen var avspärrad när Mölndals-Postens reporter kom dit men då platsen är ett skyddsområde kunde inga foton tas på den brända bilen.

Polisen misstänker att tjuvarna flydde från platsen i den andra bilen med stöldgodset.

– Vi har ingen gripen i det ärendet. Men vi har bra kameramaterial på själva inbrottet och söker efter den här bilen, säger Gunneng.

Tog sig in genom fönster

Enligt polisen har de två inbrottstjuvarna tagit sig in genom ett fönster på klubbstugan. På lördagsmorgonen finns ännu ingen misstänkt gripen.

– Inte än så länge, men det finns som sagt en del att gå på genom kameraövervakning, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

En anmälan om inbrottsstöld, skadegörelse genom brand och två anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats.

Ordföranden: ”Kaos”

En brottsplatsundersökning kommer att genomföras. Per Skånberg, ordförande i Öis, berättar för GP att delar av styrelsen varit på plats i klubbstugan på lördagen.

– Man har stulit rätt så mycket. Det är ganska stora värden. Vi får summera ihop det, men det är värden för några hundra tusen kronor, konstaterar han till GP.

Skadorna och stölden får Skånberg att reagera med bedrövelse och han beskriver skadegörelsen som ”kaos”:

– Det är sönderslagna dörrar, de river ju och sliter i allt. Det är skåp och fönster som är förstörda.

Reagerar på den eldade bilen

Att gärningspersonerna eldade upp den ena bilen är något ordföranden inte kan förstå.

– Man blir både förbannad och besviken. Det är medlemmarnas hem, det berör många. Det blir en inverkan på alla medlemmar.

LÄS MER:Bilinbrott utanför bilfirman – fångades på övervakningskamera

ANNONS