Inför valet i Mölndal: Politiska toppnamnen kommer till Johanneskyrkan i Lindome

Alla toppnamnen kommer. Och Vänsterpartiet har spetsat laget med en riksdagsledamot. På söndag sätts de lokala politikerna i heta stolen. I Johanneskyrkans traditionella valutfrågning.

ANNONS
LocationMölndal||

I kyrkan kommer politikerna få stå till svars för det arbete de har gjort och vad som inte blivit gjort under den senaste mandatperioden. Politiker från alla partier i fullmäktige kommer delta och det är uteslutande förstanamnen på valsedeln som ställer upp. Så när som Vänsterpartiet som slänger in Jessice Wetterling, riksdagsledamot från Lindome.

Det är kyrkans ordförande Dan Brännström, tillsammans med Patrick Svensson, som kommer leda diskussionen mellan besökare och politiker. Johanneskyrkan har funnits sedan 1987 och så länge Dan Brännström kan minnas har församlingen haft politiska debatter inför valet.

– Det är en gammal tradition att vi, tillsammans med alla väljare, har en dialog med politiker.

ANNONS

Politikerna som kommer till Johanneskyrkan

Jessica Wetterling (V), Stefan Gustafsson (S), My Högfeldt (MP), Eric Nilsson (C), Glenn Grimhage (L), Adam F Laurén (KD), Merjem Maslo (M), Fredrik Mellbin (SD).

Tid och plats: Johanneskyrkan i Lindome klockan 18, söndag 4 september.

Dan Brännström berättar att han och Patrick Svensson valdes för att leda debatten då de ansågs vara lämpliga kandidater inom församlingen.

– Vi anses vara frimodiga, frågvisa, nyfikna och framför allt tillräckligt tuffa.

Inför förra valet lyftes Västlänken upp som en berörande punkt då många Lindomebor oroades över den ökande trafiksituationen som förväntades som följd. Förnyelsen av Lindome centrum var också en central fråga senast och något som Dan Brännström planerar lyfta upp även i årets politiska grillning.

"Tror de glömmer Lindome”

Som Lindomebo upplever Dan Brännström ett bristande fokus på att utveckla orten.

– Många undrar vad som hände med planerna som politikerna utlovade. Vi har inte sett mycket av det, säger Dan Brännström och tillägger:

– Jag tror att de glömmer att Lindome utgör en sådan stor del av kommunen.

Kyrkoordföranden har samtalat med en del invånare som uttryckt liknande åsikter.

– Den allmänna uppfattningen är att det hänt för lite. Nu vill vi höra vad de (politikerna) själva tycker att de gjort för Lindome och dessutom höra om planerna framåt.

En annan beröringspunkt är byggsatsningen av lägenheter vid det historiska fabriksområdet Spinneriet i Lindome.

– Vi vill veta hur detta kommer påverka utbyggnaden av exempelvis skolor och annan infrastruktur.

Vilsna väljare

Dan Brännström lyfter utfrågningen som både en arena för fri diskussion mellan politiker och publik men även ett stöd för vilsna väljare. Han anser att politiska partier de senaste åren har skiftat riktning.

– Jag möter många som är mer osäkra än vid tidigare val, både på nationell och lokal basis. Jag tror de försöker förstå vilket parti som passar bäst.

Han reflekterar kring detta dilemma och tror att det beror på att det vuxit fram nya frågor som exempelvis energiförsörjning och brottslighet under senare tid. Dessa frågor i samband med att partier bytt uppfattning i centrala frågor har förvirrat väljare, anser Dan Brännström.

– Det är inte säkert att alla medborgare hänger med, vilket bidrar till vilsenheten. Därför vill vi släppa fram alla som kommer och deltar att ställa sin fråga, det är den stora poängen – att väljarna får ta plats. Därför är det så bra med en sådan här direktdialog.

Avslutar med fika

På söndag kommer politikerna själva få välja sina stolplatser längst fram i kyrkan. Publiken kommer sitta i kyrksalen och sista halvtimmen av utfrågningen avslutas med en gemensam mingelstund med kaffe.

– Det är ett trevligt avslut. Det ska ju vara glädje och humor i detta också, säger Dan Brännström.

LÄS MER:Grannarna längs Spårhagavägen frustrerade: ”Platsen som gud glömde”

LÄS MER:Politikerna pratar mest om bostäder – men är det verkligen vad invånarna vill ha?

LÄS MER:160 bostäder planeras i historiska området i Lindome

ANNONS