Natten mot tisdagen spårade ett tåg ur vid Mölndals station när det kolliderade med ett arbetsfordon. Det ledde till inställda tåg mellan Göteborg och Kungsbacka under hela tisdagen.
Natten mot tisdagen spårade ett tåg ur vid Mölndals station när det kolliderade med ett arbetsfordon. Det ledde till inställda tåg mellan Göteborg och Kungsbacka under hela tisdagen. Bild: Thomas Johansson

Inställda tåg till och från Göteborg

På grund av en urspårning på tisdagen har det varit stora störningar i tågtrafiken. Problemen fortsatte under onsdagen, men sedan strax innan klockan 14 rullar tågtrafiken som vanligt igen.

ANNONS
|

Natten mot tisdagen spårade ett tåg ur vid Mölndals station när det kolliderade med ett arbetsfordon. Det ledde till inställda tåg mellan Göteborg och Kungsbacka under hela tisdagen. Resenärer uppmanades ta ersättningsbussar.

Sent på tisdagskvällen var beskedet från Västtrafik att tågtrafiken skulle rulla igen vid 04.00 på onsdagsmorgonen. Men det ser ut som att det kommer dröja ytterligare.

– Vid 06.30 kommer man kunna öppna upp ett spår förbi olyckan. Så då kommer vartannat tåg kunna köras, säger Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik.

Vid lunchtid på onsdagen var fortfarande bara ett spår öppet, men inga tåg är inställda. Om problemet kommer att vara helt åtgärdat till eftermiddagen är än så länge oklart.

ANNONS

Men vid klockan 13.50 kom Trafikverket med det efterlängtade beskedet.

– Nu är man helt klara i Mölndal så nu kan man köra på alla spår, sedan klockan 13.50. Man hade prognos till klockan 12 men sedan fick man problem med ett växel- och signalfel, som inte var kopplat till den tidigare händelsen. Men nu är vi helt klara med det också, Felicia Danielsson, presskommunikatör.

LÄS MER:Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Kungsbacka

ANNONS