Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Hofflander vill veta allt om dejtingkulturen i Mölndal. Bild: Anders Ylander, Elvira Linderot
Fredrik Hofflander vill veta allt om dejtingkulturen i Mölndal. Bild: Anders Ylander, Elvira Linderot

Fredrik Hofflander: Jag har aldrig dejtat – nu vill jag lära mig allt

Finns det en dejtingkultur i Mölndal? Eller kommer vi att behöva lägga ner vårt spännande projekt? Det avgör du!

Vissa reportage är enkla att göra. Andra betydligt svårare. Och många är fullkomligt omöjliga att producera utan hjälp från er läsare. Fullkomligt omöjliga!

Vår reporter Matilda Spetz har gett sig på just ett sådant uppdrag nu i dagarna. Hennes idé är att kartlägga dejtingkulturen i Mölndal. Kommunen har 70 000 invånare – nog borde det hända att några av dessa testar lyckan med varandra i parkonstellationer? Nog borde det hända att det småpratas stelt och spänt över pastatallrikar på Centrale? Eller över pizzor på Perla i Kållered?

LÄS MER: Allt längre till politikens finrum för SD i Mölndal

Nog borde det hända att nån får en högersvajp på Tinder, tar fyran in till Göteborg och promenerar i Trädgårdsföreningen med en trevlig potentiell livskamrat? (Att dejta utsocknes är ju också en dejtingkultur!)

Matilda efterlyste inspel från ett par olika Facebook-grupper – och fick en hel del fniss till svar.

”Fantastiskt om du hittar någon specifik dejtingkultur i Mölndal. Spännande att se om det kan bli en artikel. Vad har man missat liksom?” frågar sig Annika.

”Väntar på att läsa, jag har aldrig lyckats hitta någon lokal eller mötesplats som inbjuder till dejting”, skriver Gunilla.

”Vi sågs med mopparna vid Trekanten, det vill säga gräsmattan vid Glättaregatans busshållplats”, berättar Agnetha.

LÄS MER: Äntligen får du läsa Mölndals-Posten tre gånger i veckan – här är mina bästa tips

Dejtande har alltid fascinerat mig djupt, förmodligen beroende på att jag aldrig ägnat mig åt det för egen del. Jag liksom snubblade på ett ytterst tafatt och valpigt sätt in i en spirande ungdomskärlek vid 17 års ålder – helt utan dejter, jag kände nog inte ens till ordet då.

Och ja, sen gick allt så bra med den där kärleken att jag till dags dato inte behövt dejta.

Därför har jag genom mitt yrkesliv spetsat öronen i lunchrummet så fort öppenhjärtiga kollegor velat dela med sig av sina framgångar och motgångar i dejtingvärlden. Jag har fått lära mig att man tydligen kramas när man säger hälsar på första dejten (ja, det var förstås innan pandemin – och min fråga om det inte var mer logiskt att skaka hand med någon man inte känner möttes av skratt från kollegorna). Och jag har fått lära mig att det vanligaste manliga misstaget är att prata för mycket om sig själv (tur att krönikeutrymmet är slut snart).

LÄS MER: De här pensionerna är inte marknadsmässiga – de är slösaktiga

Men jag lär mig hemskt gärna mer. Så kom igen nu, Mölndal! Mejla Matilda, och berätta allt om dina erfarenheter av dejtingappar, barhäng och oväntade sammanträffanden på bibblan eller i fruktdisken på Ica. Kanske har du och din partner träffats på ett sätt som fler kan inspireras av? Utan era berättelser – ingen artikel!