Jessica Wetterling, ensam i riksdagens plenissal, en sen aprilkväll.
Jessica Wetterling, ensam i riksdagens plenissal, en sen aprilkväll. Bild: Privat

Jessica Wetterling var starstruck under hela första året i riksdagen

Jessica Wetterling (V) har nyss frågat ut Stefan Löfven om regeringens coronahantering. Hon har svårt att acceptera Frölunda hockeys kvartsfinalförlust och blir ständigt starstruck på jobbet.

ANNONS
LocationLindome|

Hur är det att jobba i riksdagen under en pandemi?

– Väldigt speciellt. Jag kommer precis från konstitutionsutskottets utfrågning av Stefan Löfven och mitt utskott behöver ha en del fysiska möten så jag har ändå fått åka till Stockholm ganska ofta. Men annars har jag jobbat från mitt kök i Smörkullegården. Sen var det en konstig start innan vi fick en regering.

Så en riksdagsledamot kan också jobba hemifrån?

– Det underlättar förstås att man har digitala möten, men det är lite tråkigt att inte kunna vara ute i sin valkrets, möta väljare och vara på olika studiebesök. Jag har nog varit hemma två veckor av tre. Jag handlar på Ica varje vecka, passar på innan stängning vid 21.45 när det är lite folk.

ANNONS

Med tanke på var du har din egentliga arbetsplats, blir du ofta starstruck?

– Hela första året. I början blev jag starstruck bara av att se de andra partiledarna och jag smygfotade journalister som jag bara hade sett på tv. Första gången jag var med och frågade ut Stefan Löfven i KU så tog jag en selfie med honom. Så jag skulle nog säga att det händer ganska ofta. Jag har fått äta middag på slottet också. Även om jag är republikan så var det ändå ganska mäktigt att vara med om.

Hur mycket saknar du jobbet som stödassistent i Mölndal?

– Ganska mycket stundtals. Jag saknar mina kollegor och de jag jobbat med. Jag tänker väl att jag ska jobba som det igen när jag slutat i riksdagen.

Jag har läst att du följer Frölunda hockey. Hur roligt var det i år?

– Jag är ganska missnöjd med denna säsongen, att det bara blev kvartsfinal. Jag tycker inte man fick ihop laget fast det är inte tränaren Roger Rönnbergs fel, för han är bra. Det brukar ändå gå bättre för Frölunda än för mitt andra favoritlag Gais. Men de är ju fortfarande obesegrade så då får jag glädjas över Gais istället.

Jessica Wetterling

Ålder: 34

Bor: Smörkullegården, Lindome

Gör: Riksdagsledamot för Vänsterpartiet, tidigare stödassistent i Mölndals stad

Intresse: Politik. Följer Frölunda hockey och Gais, var tidigare tränare för fotbollslaget Sandarna lag C.

ANNONS