John Scott’s ölvagn stals efter Mölndalsdagarna – vill ha hjälp att hitta den

På Mölndalsdagarna serverade John Scott’s öl från en blå Sofierovagn – men när vagnen skulle hämtas i början av veckan var den borta.
– Jag tänkte direkt att det var någon som knyckt den, säger restaurangchefen Leo Rosati.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under Mölndalsdagarna, 4–6 juni, var det fullt med folk och festivalstämning i innerstaden. I Stadshusparken hade John Scott’s satt upp ett stort serveringstält och en ölvagn.

– Vi hade lånat in en vagn från ett bryggeri som vi serverade öl ifrån. Det är ungefär som en foodtruck fast med öl, säger Leo Rosati som driver John Scott’s i Mölndal.

En blå ölvagn

Vagnen är blå och det står Sofiero på den. Efter festligheterna fick ölvagnen stå kvar i parken, och när den skulle hämtas upp i början av veckan var den borta.

– Hjulen var låsta men det hjälpte inte.

Enligt Leo Rosati måste vagnen ha försvunnit någon gång mellan måndag kväll och onsdag morgon, 6-8 juni.

Den måste vara ganska svår att stjäla?

– Ja, den är svintung, den väger som en husvagn. Så det är ju någon eller några som gjort sig mycket besvär för att ta den. Jag hoppas fortfarande att det är någon nitisk parkeringsvakt som har flyttat på den men det verkar inte så, säger Leo Rosati.

Så fort han fick veta att vagnen var borta ringde han kommunen.

– Jag ringde arrangören direkt, och om någon p-vakt eller liknande hade tagit den borde kommunen veta det.

Vad tänkte du när vagnen var borta?

– Jag tänkte direkt att det är någon som har knyckt den, satan liksom. Vi pratade lite om det redan innan, att hoppas inte att någon tar den nu. Men så tänkte vi att hur ska någon kunna göra det, det kändes så långsökt. Det var synd att det hände den här gången.

Har polisanmält

Nu har Leo Rosati polisanmält händelsen, och lagt ut ett inlägg på Facebook där han ber om hjälp. Där uppmanas den som har sett eller hört något att höra av sig till John Scott’s i Mölndal.

– Då får man gärna ringa eller mejla oss på molndal@johnscotts.se, säger han.

Det utlovas också en hittelön till den som bidrar till att vagnen hittas.

LÄS MER:Mölndalsdagarna är igång – här är alla bilder från folkfesten

LÄS MER:Mölndalsdagarna var en satsning som träffade rätt

LÄS MER:Teater Glädje har gjort Mölndals officiella låt – se videon här

ANNONS