Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Annelie Ivarsson Moran
Arkivfoto Bild: Annelie Ivarsson Moran

Kändes igen på film vid bilinbrott – nekar i polisförhör

En man identifierades på övervakningsfilm när han bröt sig in i en skåpbil på Norra Ågatan för ett år sedan, men mannen nekar till brott.
Nu åtalas mannen för tio bilinbrott, varav åtta skett efter inbrottet i Mölndal.

Den sista oktober förra året såg ett vittne när en man med huva öppnade förardörren till en parkerad bil på Norra Ågatan i centrala Mölndal. Vittnet sprang ut från fastigheten, tillsammans med några andra vittnen, och såg hur två män hoppade in i en silvrig bil och körde iväg.

Mannen vars arbetsbil inbrottet skedde i, hörde ljud utanför och såg på övervakningskameran i mobilen en man med en skruvmejsel i bilens förarutrymme tillsammans med ytterligare en man och en kvinna som stod bakom bilen.

Vittnet såg en del av registreringsnumret på bilen som körde iväg och en polispatrull kunde senare stoppa bilen på E6/E20 vid Lackarebäck. I bilen fanns den nu misstänkte mannen och en kvinna. Bådas signalement stämde överens med bilderna från övervakningskameran och via bilderna identifierades den misstänkte mannen också av en polis.

I polisförhör nekar den misstänkte till att det är han som syns på bilderna och förnekar brott.

Den misstänkte åtalas nu för nio fall av grov stöld ur bil, varav åtta skett från och med januari i år. Stölderna har skett i Hisings-Backa, samt vid rastplatser i Stenungsund och i Uddevalla. Mannen misstänkts ha stulit allt från datorer och kameror till smycken, kläder och väskor.

Även om mannen är misstänkt för försökt till stöld i Mölndal, anser åklagaren att brottet ska ses som grovt eftersom det "utgjort ett led i en brottslighet som utövas systematiskt".

Mannen åtalas också för olovlig körning efter en bilfärd på E6 i Mölndal för knappt en månad sedan. Även detta brott anses vara grovt, då mannen tidigare kört olovligt.

Rättegången mot mannen, som är i 30-årsåldern, hålls i Uddevalla tingsrätt.

Catrin Hansson

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.