Kalasstämning när Gärdesängens förskola i Mölndal invigdes: ”Äntligen”

På måndagen invigdes Gärdesängens förskola på Måldomargatan i Åby. Det var festlig stämning när barn, föräldrar och personal samlades på skolgården för att fira.
– Äntligen får vi göra det här, säger rektorn Christina Gyllander.

ANNONS
LocationMölndal||

Gärdesängen har varit öppen sedan januari 2022, men på måndagseftermiddagen var det äntligen dags för förskolan att invigas ordentligt. Hög sjukfrånvaro och försenade möbler i början av året gjorde att invigningen sköts upp. Nu är Christina Gyllander glad att kunna samla föräldrar, barn och personal för att fira.

– Det känns jättebra, säger hon.

Rymmer 150 barn och åtta avdelningar

Den nya förskolan rymmer cirka 150 barn och åtta olika avdelningar med barn mellan ett och fem år. Juni Jönsson Ludwigs, 5 år och Celina Mam Hosseni, 6 år, är två av barnen som går på Gärdesängen. Juni visar att hon är en fena på att hjula och Celina berättar om sin favoritsak på skolgården.

ANNONS

– Det är gungan. När jag gungar kommer jag ända upp till månen, säger hon och skrattar.

Dagen till ära har det satts upp två såpbubbelmaskiner. Barnen flockas runt dem och springer runt och jagar bubblorna. Samtidigt håller rektor Christina Gyllander, Johanna Rantsi (M), ordförande i skolnämnden och förvaltningschefen Fredrik Hellsten tal.

Slagit samman med Bifrosts förskola

Med start från måndag har två avdelningar från Bifrosts förskola slagits samman med den nya förskolan. För att symbolisera sammanslagningen hjälps barnen från Bifrost och Gärdesängen åt för att knyta ihop ett band, så att de blir ett.

– Vi vill inte klippa bandet, vi vill knyta ihop det, säger Christina Gyllander.

Efter invigningstalen får föräldrarna en rundtur i de nya lokalerna. Det är färgglada ballonger överallt och många är mycket imponerade över den stora trappan i entrén. Besökarna bjuds även på mat och dryck i matsalen.

Måltidspedagogik och fysisk aktivitet

Rektorn berättar att de lägger stort fokus på bland annat mänskliga rättigheter, socialt samspel, fysisk aktivitet och måltidspedagogik.

– Vi vill att barnen ska känna att ”här räknas man, oavsett om man är liten eller stor”. Vi vill att de ska veta att alla behövs, hur man är en god kamrat och också att de blir medvetna konsumenter, att de vet vad de äter till exempel, säger hon.

I matsalen hänger en stor tavla på väggen där det står ”Månadens frukt och grönt”. Denna månaden lär sig barnen mer om palsternackan och äpplet. Celina, 6 år, tycker att maten på skolan är väldigt god.

– Min favorit är den panerade fisken, säger hon.

LÄS MER:Ormås förskola fick högst betyg av de kommunala förskolorna

LÄS MER:Så bra är förskolorna i Mölndal – enligt föräldrarna

LÄS MER:Bageributiken slår igen – men företaget fortsätter att baka vegansk rawfood

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS