Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kamilla Oresvärd släpper Skamsnaran och lanseras utomlands

Efter sju utgivna böcker kommer Kamilla Oresvärds rysare översättas till flera olika språk. Något som kan leda till internationellt genombrott.
– Man vet aldrig, det kan slå jättestort, säger Kamilla Oresvärd.

Kamilla Oresvärd bor i Lindome och sedan några månader tillbaka arbetar hon på heltid med skrivandet. Nu står det klart att hennes böcker lanseras utomlands.

– Det är jätteroligt. I slutet av augusti så blev det klart att jag sålt rättigheterna till sju språk, så alla mina böcker, både Vargön-serien och Segerserien kommer bli översatta och ges ut i Finland, Danmark, Norge, Holland, Polen, Ryssland och Spanien.

LÄS MER: Emma Ganslandts böcker om papegojan Barbro ges ut igen – av Burger King

Rättigheterna till att ge ut böckerna på de olika språken köpte det danska förlaget Gyldendal. Arbetet är i full gång och de första översatta böckerna lär dyka upp i Polen.

– Vad det innebär rent konkret får vi se när allt börjar rulla ut men jag tänker mig att det blir en del resor för marknadsföring. Sen vet man aldrig, det kan slå jättestort i något land men vi får se.

Ny bok

I slutet av oktober släppte förlaget Bokfabriken Kamilla Oresvärds nya bok Skamsnaran. Boken är den fjärde i Vargön-serien som utspelar sig på orten med samma namn. Kamilla Oresvärd är nöjd med de första recensionerna som hon har tagit emot.

– Den har fått en bra start tycker jag, den gick direkt upp på Adlibris topplista bland inbundna deckare så det var jätteskoj. Sen så har det börjat droppa in lite läsaråterkoppling och det känns väldigt positivt. Jag känner mig väldigt nöjd med den här starten, säger Kamilla Oresvärd.

LÄS MER: Författarna till fotoboken Hundra nedslag i Mölndal pustar ut efter ett års arbete

Skamsnaran är den sjunde boken som Kamilla Oresvärd författat. Deckare är genren och bokens handling beskrivs med fraser som storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer.

– Det här är min sjunde bok men det blir inte lättare för varje gång man släpper en bok. Det skulle man kunna tro men man vill så gärna att boken ska tas emot på ett bra sätt. Man lägger ner så otroligt mycket tid, själ och hjärta och allt i den.

Inget Mölndal

Den första boken i Vargön-serien gavs ut under våren 2019 och sedan dess har tre tillkommit.

– Jag kan säga att det är bra att jag har en deadline att hålla mig till och den sätter förlaget för att de ska hinna få in det till tryck och bokhandeln. Jag kan hålla på att fila i absurdum så då är det bra att ha en förläggare som säger till när det räcker.

LÄS MER: Mikael Börjesson från Lindome skapar ett eget rollspel: Dunder & Drakar

Böckerna i serien utspelar sig i trakterna runt Vargön, Vänersborg och Trollhättan. Mölndal i sig har inte inspirerat något särskilt i böckerna men enligt Kamilla Oresvärd finns inspiration överallt.

– Just de böckerna är inte så inspirerade av Mölndalstrakten men sen blir jag inspirerad av allting som är runtomkring och det kan vara allt från människor jag möter till att jag går ute på stan.

Hemligt projekt

I samband med boksläppet och översättningarna är det mycket som pågår men det stoppar inte Kamilla från att arbeta vidare med nya idéer.

LÄS MER: Dumpstraren Andreas lever på mataffärernas sopor

– Jag skriver just nu på ett projekt men det är än så länge hemligt. Det är ett helt nytt och det kommer bli jättespännande att gå ut med det. Men jag tror att jag kommer kunna göra det först i slutet av detta år.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.