Kappahl återkallar badrock – var brandfarlig

Klädjätten Kappahl har sålt en brandfarlig badrock. ”Om morgonrocken antänds brinner den snabbt”, skriver Mölndalsbolaget på sin hemsida.

ANNONS
|

Klädjätten Kappahl, med huvudkontor på Åby stallbacke, har dragit tillbaka en badrock från sina butiker. Badrocken har visat sig vara bristfällig ur flamskyddssynpunkt och har därför stoppats från försäljning efter en anmälan som klädjätten gjort till Konsumentverket.

Två kunder ha drabbats av felet men klarat sig utan egna skador, uppger bolaget. Kappahl uppger också att risken för brännskador bedöms som låg.

– Det har kommit till vår kännedom att två av våra kunder, en i Norge och en i Finland, upplevt att morgonrocken brinner lätt om den antänds. Det har lett till en materialskada på en morgonrock. Ingen person har kommit till skada, säger Mikaela Månsson, kommunikatör hos Kappahl.

ANNONS

Badrocken är tillverkad i Turkiet och ingår i Kappahls märke Hampton Republic. Den heter "Waterbury terry robe" och finns i färgerna mörkblå, grå och beige.

– Morgonrocken har sålts i 3 435 exemplar i Sverige, Norge, Finland och Polen.

Har ni fler varor som tillverkas av samma leverantör i Turkiet och hur säkerställer ni att inte samma fel föreligger i dessa eventuella plagg?

– Vi beklagar verkligen att morgonrocken har lyckats gå igenom våra säkerhets- och kvalitetstester. Vi undersöker hur det har kunnat ske och har skärpt våra testrutiner hos den aktuella leverantören.

Den som har köpt rocken kan få pengarna tillbaka, även om man saknar kvitto.

LÄS MER:Kappahls ordförande ska ha kallat kunder "skrynkliga tanter"

LÄS MER:Kvinna stal kläder inne på Mölndal galleria – nu döms hon

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS