Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kulspetspennan (polisens egna bild) var en av de saker som mannen kastade på en mackanställd i Mölndal.
Foto: Polisen/Arkivbild Bild: jungmalml
Kulspetspennan (polisens egna bild) var en av de saker som mannen kastade på en mackanställd i Mölndal. Foto: Polisen/Arkivbild Bild: jungmalml

Kastade penna på mackanställd – döms för misshandel

En man tog en kulspetspenna med tillhörande ställ och kastade i huvudet på butikssäljaren på en bensinstation i Mölndal.
Mannen döms nu för misshandel.

Vid 23.30-tiden en kväll för snart ett år sedan gick en berusad man flera gånger in och ut ur butiken på en bensinstation i Mölndal. Kunder berättade för butikssäljaren i kassan att de sett att den berusade mannen försökt att tända en cigarett vid bensinpumparna.

Mannen gick sedan in i butiken igen och ville köpa en tändare. Butikssäljaren la fram en tändare på disken och sa priset, men då menade mannen att han redan betalat. När butikssäljaren tog tillbaka tändaren blev mannen aggressiv och kastade ett plaststativ och godis på honom.

Därefter tog mannen en kulspetspenna med ställ och kastade i tinning på butikssäljaren, som tvingades stanna hemma från arbetet i ett par dagar på grund av smärta.

Ambulanspersonal, som av en tillfällighet befann sig på bensinstationen, berättade i polisförhör att mannen verkade påverkad när han gick runt utanför butiken, att han skrek och slog näven i ambulansbilen. De såg sedan mannen inne i butiken igen och att han då gav sig på butikssäljaren, och var på väg in bakom kassan. Ambulanspersonalen gick in i butiken, fick ner mannen på golvet och höll kvar honom tills polisen kom.

Filmen från övervakningskameran visade att mannen med "med full kraft" kastade flera föremål mot butikssäljaren som försökte värja sig.

I polisförhör förnekade mannen först misshandel och menade att han var full och inte minns någonting, men efter att polisen visade honom filmen erkände mannen.

Göteborgs tingsrätt dömer mannen för ringa misshandel och menar i domen att: "det är därmed ställt utom rimligt tvivel att Y den 18 november 2019 uppsåtligen kastat en svart kulspetspenna med tillhörande ställ i huvudet på X och att detta orsakade X smärta".

Mannen, som är i 55-årsåldern, döms till en påföljd med dagsböter på 3 000 kronor.

Butikssäljaren hade begärt 15 600 kronor i skadestånd för kränkning och sveda och värk, men det avslog tingsrätten. 

Catrin Hansson

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.