Klassiska klädkedjan i konkurs – har butik i Mölndal galleria

Klädkedjan Indiska har i flera år dragits med skulder till följd av coronapandemin. Nu har företaget, som inte kan betala sina skulder, ansökt om konkurs. Micaela Kvist arbetar på butiken i Mölndal galleria.
– Jag vet inte vad som händer nu, det är jättetråkigt, säger hon.

ANNONS
|

I ett pressmeddelande som Indiska skickade ut under tisdagen uppger de att kärnaffären utvecklats starkt under 2022 men att de nu tvingats ställa in betalningarna och ansöka om konkurs.

Under coronapandemin halverades butiksförsäljningen och företaget har sedan dess kämpat med att få ordning på skulderna, skriver bolaget.

”Indiska ledningsgrupp har under de senaste månaderna arbetat intensivt för att få till finansiering och stärka bolagets ekonomiska förutsättningar.”

Företaget ansökte först om företagsrekonstruktion på grund av att de ansåg att de hade en väl fungerande verksamhet men det sa Skatteverket, som är största fordringsägare, nej till.

Bolaget har enligt GP nära 14 miljoner kronor i skulder till Skatteverket.

ANNONS

Vad det innebär för butikerna, varav en ligger i Mölndal galleria, är okänt.

– Jag fick reda på det idag och vet inte vad som händer nu. Vi får se, men jag har inte gett upp hoppet i alla fall, säger Micaela Kvist som är anställd i butiken.

Hon har arbetat i fem–sex år på Indiska och hoppas att företaget ska klara sig, på något sätt.

Indiska

Indiska är ett svenskt företag som grundades för över 120 år sedan. Karin Lindahl tog över bolaget 2017 och har som VD utvecklat bolaget till ett välfungerande och uppskattat företag med en stark tillväxt samt en tydlig position på marknaden i både Sverige och i Norden med över 1,2 miljoner medlemmar. Indiska säljer mode och inredning i skandinavisk design med influenser från världens alla hörn. E-handel står idag för 40% av försäljningen och genom plattformarna Zalando och About You finns Indiskas produkter till försäljning i 25 länder.

46 butiker i Sverige och Finland. Huvudkontor i Stockholm och ett produktionskontor i New Delhi.

Källa: Indiska

LÄS MER:Mölndal galleria fyller fyra år – så har de första åren varit

LÄS MER:Sushi Yama i rekonstruktion – personal utan lön

LÄS MER:H&M varslar – kan drabba alla Sverigebutiker

ANNONS