Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Klassiska konserten inställd – ersätts av musikkryss med superstjärnan från Kållered

En av Sveriges bästa fotbollsspelare genom alla tider tar plats bakom mikrofonen när klassiska konserten Musik på vattnet görs om i digitalt format.

Redan under låg- och mellanstadiet i Brattåsskolan på 1990-talet fanns hon med på scenen. Men underhållning inom musik byttes snart ut mot underhållning på fotbollsplanen. Hon gick från Kållereds IP till de allra största arenorna och vann under karriären Champions League tre gånger, tilldelades fem Diamantbollar och gjorde 188 landskamper. I våras gjorde Lotta Schelin succé i TV4-programmet ”Masked singer” och på lördag gör hon debut tillsammans med Kulturskolans storband.

– Musiklärarna från Kållered har berättat att hon ofta var med på skolans olika tillställningar. Lotta kommer både att ställa frågor i vårt musikkryss och delta som musiker, säger Kulturskolechefen Maria Wilhelmsson.

LÄS MER: Lotta Schelin om mystiska tv-jobbet: ”Bara min familj visste”

På grund av coronapandemin ställs den klassiska utomhuskonserten Musik på vattnet i Rådasjön in och blir i stället ett musikkryss på nätet. Och precis som vanligt genomförs konserten, i det här fallet som inspelat musikkryss, sista lördagen i augusti klockan 20. Något som i år betyder lördag 28 augusti.

Vid sin sida kommer Lotta Schelin ha en man som fortfarande bor i Kållered, Göteborgssymfonikernas trombonist Lars-Göran Dimle. Även han kommer ställa frågor och spela.

– Det är eleverna själva som har hittat på frågorna, som har med kommunsammanslagningen 50 år att göra, säger Maria Wilhelmsson.

LÄS MER: Alexéy Shishkin, 11, spelar piano varje dag – tävlade i Konserthuset

Under det 30 minuter långa musikkrysset kommer storbandet att framföra olika låtar. Filmerna och musiken har spelats in på Mölndals kulturskola och på olika platser runt om i kommunen.

– Det var en rolig process och något helt annat sätt än att ha en konsert. Det här var inte sista gången som storbandet spelar in musik och film.

Musikkrysset kommer läggas ut på Youtube och själva krysset går att hämta från Mölndals stads hemsida. Tio vinnare kommer sedan att utses bland dem som skickat in rätt svar till Kulturskolan senast 6 september, antingen per post eller mejl.

LÄS MER: Ingen fixade skötseln – scenbryggan i Rådasjön behöver bytas ut

Som om inte pandemin var nog så är scenbryggan som storbandet vanligtvis sitter på under Musik på vattnet utdömd och går inte att använda längre.

– Nästa år när Mölndal fyller 100 år hoppas jag verkligen att allt fungerar som det ska så att vi kan ha det som vi brukar, säger Maria Wilhelmsson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.