Klotter på Mölndals stads nya satsning vid Stensjön: ”Väldigt tråkigt”

Aktivitetsboxen hade knappt kommit upp innan den blev nedklottrad.
– Överlevde den i två dagar, undrar Kikåsbon Lars Tötterman

ANNONS

Under torsdagen placerades tre aktivitetsboxar ut i Mölndal – på Åby näridrottsplats, i Stadshusparken och längs Strandpromenaden vid Stensjön. Boxarna kommer vara fyllda med diverse fritidsmaterial som kubb, super jenga, bollar och på vintern stjärtlappar som går att hyra via en app. Men redan under helgen var åtminstone boxen vid Stensjön nedklottrad.

– Överlevde den i två dagar? Det är väldigt tråkigt, säger Lars Tötterman.

”Jättesynd”

Tillsammans med hustrun Jessica Brandberg har han tagit en promenad runt sjön och tittar nu på skåpet vid Stensjöns badbrygga.

– En trevlig idé från Mölndals stad. Bra om man till exempel vill spela volleyboll på planerna där borta men jättesynd att den bara fick stå orörd någon dag, säger Jessica Brandberg.

– Spontanidrotten lyser med sin frånvaro så allt som underlättar för att fler ska röra sig är bra, säger Lars Tötterman.

Fem boxar till sommaren

Tre platser har fått aktivitetsboxar uppsatta i veckan och ytterligare två ska sättas upp i sommar – Åbybergsparken och Våmmedals näridrottsplats. Mölndals stad hoppas att detta ska bidra till ökad rörelse, aktivitet och umgänge bland Mölndalsborna.

– Att vi också kan vara med och bidra till en liten del av ett delningssamhälle där inte alla behöver äga varsin uppsättning av allting ser vi också positivt ur hållbarhetssynpunkt, säger Maria Modin, enhetschef stadsmiljö på tekniska förvaltningen på stadens hemsida.

Nedladdad app krävs

För att kunna ta del av boxens innehåll krävs nedladdning av appen Piffl, en delningsplattform för sport- och utomhusspel. För den som lånar material kostar det tio kronor i startavgift och därefter gäller en löpande taxa per timme. Maxtiden är sex timmar per tillfälle.

– En eftermiddag med de nya klasskompisarna, en söndagspromenad eller en första dejt ska kunna förvandlas till lek, spel eller tävling på några sekunder. I farten som delningsekonomi växer fram tror vi det kommer bli standard att en basketbollplan också ger tillgång till några basketbollar i framtiden, säger William Nimbs, en av Piffls grundare på Mölndals hemsida.

Boxen drivs av solceller och tanken är att personer i olika åldrar ska kunna finna lämpligt fritidsmaterial däri.

– Jag tycker idén är trevlig och kommer ladda ner appen. Synd bara att den inte fick stå orörd, säger Lars Tötterman.

LÄS MER:Spelklubb ska hjälpa hemmasittare tillbaka till arbetsmarknaden

LÄS MER:Ung målgrupp ska lockas till nya hobbies

LÄS MER:Josefin Taljegård om OS och dopningen inom konståkningen

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS