Göteborgs tingsrätt.
Arkivbild Göteborgs tingsrätt. Bild: Isabel Bark

Knarkpåverkad förare skyller på sin pappa

En man i 35-årsåldern blev stoppad av polisen i Hällesåker förra året. Efter en husrannsakan i bilen hittade polisen en snusdosa med knark i – som den nu dömde mannen skyllde på sin pappa.

ANNONS
LocationMölndal||

Den 16 maj förra året stoppade polisen en personbil vid hållplatsen Hällesåker i Mölndal. Föraren, en man i 35-årsåldern, fick lämna blodprov efter att polisen hittat en snusdosa med 7,83 gram cannabis i bilen. En snusdosa som enligt mannen tillhörde hans pappa.

Resultatet visade senare på att han brukat cannabis eller haschpreparat.

LÄS MER:Mannen körde för fort vid Torrekulla – kände sig förföljd men nekar till brott

I ett förhör berättade mannen att han tidigare under samma dag varit på besök hos sina föräldrar och att pappan då rökte cannabiscigaretter medan de umgicks i några timmar. Efteråt åkte de tillsammans till en fest i Göteborg där ytterligare fem till sex personer rökte cannabis, vilket skulle kunna ha bidragit till passiv rökning, menade mannen.

ANNONS

Efter någon timme ska en av gästerna ha frågat om skjuts och mannen i 35-årsåldern ska då ha kört honom till Slottsskogen i en firmabil som han menar att flera personer ska haft tillgång till, däribland hans pappa.

Mannen körde sedan vidare mot Hällesåker i samma bil. Där blev han stoppad av polisen, som sökte igenom bilen och hittade narkotikan.

Göteborgs tingsrätt bedömer dock att mannen i 35-årsåldern inte ska ha fått i sig narkotikan genom passiv rökning och att han ska dömas för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen döms till 80 dagsböter om 400 kronor.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS