Mölndalsbon greps av polisen vid Mölndalsbro. Han var påverkad av cannabis och hade på sig narkotikaklassade tabletter och pepparspray.
Mölndalsbon greps av polisen vid Mölndalsbro. Han var påverkad av cannabis och hade på sig narkotikaklassade tabletter och pepparspray. Bild: Birgitta Lindqvist

Knarkpåverkad Mölndalsbo döms för vapenbrott

Påverkad av cannabis och med narkotikaklassade tabletter i fickan greps mannen vid Mölndals bro. Då visade det sig att han även var beväpnad med pepparspray. Nu döms han av tingsrätten.

ANNONS
|

En Mölndalsbo i 40-årsåldern greps vid Mölndalsbro den 28 november förra året. Han var då påverkad av såväl cannabis som det narkotikaklassade läkemedlet klonazepam.

LÄS MER:Stora mängder knark och ett automatvapen hittades i Mölndal – trio åtalas

Under visitationen hittade polisen även åtta tabletter av ytterligare två mediciner som räknas som narkotika – alprazolam och pregabalin – liksom pepparspray. Och i mannens telefon fann polisen dessutom mängder av mottagna massutskick gällande försäljning av narkotika.

LÄS MER:Polis glömde mobil på biltaket vid ingripande

I förhöret direkt efter gripandet säger mannen att han var påverkad efter en resa till Nederländerna men i ett uppföljande förhör tog han tillbaka det påståendet och förklarade att han ångrade sig djupt.

– Jag var faktiskt jättefull den kvällen. Jag ångrar att jag hade tårgasen på mig den dagen, det var inget jag skulle visa eller använda. Jag trodde inte det var olagligt, säger Mölndalsbon i förhör.

ANNONS

Han erkände såväl narkotika- som vapenbrott och döms nu av Göteborgs tingsrätt till 70 dagsböter.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

ANNONS