Mölndalsbon dömdes till sex månaders fängelse. Men dök aldrig upp. Nu är han efterlyst.
Mölndalsbon dömdes till sex månaders fängelse. Men dök aldrig upp. Nu är han efterlyst. Bild: Andreas Olsson

Kom aldrig till fängelset – nu blir Mölndalsbon efterlyst

Hans kumpan dömdes till fängelse i två år och åtta månader medan Mölndalsbon, efter viss diskussion i tingsrätten, klarade sig med ett halvår bakom galler. Men när det var dags att infinna sig hos Kriminalvården dök han aldrig upp.

ANNONS
|

Två dagar innan julafton 2021 fastställdes domen på sex månaders fängelse för en Mölndalsbo i 25-årsåldern. Han dömdes för häleri och narkotikabrott men friades däremot från misstankarna om grovt narkotikabrott, något som däremot hans kumpan dömdes för sedan de gripits tillsammans i centrala Göteborg.

DNA och fingeravtryck

Kumpanen hade då slängt ifrån sig en väska innehållande bland annat narkotika och en sedelbunt och vid en husrannsakan hittades Mölndalsbons DNA och fingeravtryck på flera ställen i en lägenhet där ytterligare narkotika och material som används vid narkotikaförsäljning påträffades.

Även om sms talade för att Mölndalsbon sålde knark friades han från den grövre misstanken då ”det inte var ställt utom rimligt tvivel att X hade förvarat narkotikan eller att han innehaft narkotikan”, skrev tingsrätten i sin dom.

ANNONS

Har inte påträffats

Han dömdes till sex månaders fängelse men hämtade aldrig ut något föreläggande om placering hos och sedan mitten av maj har han inte påträffats. Därför har Kriminalvården nu beslutat att Mölndalsbon ska efterlysas.

Mannen kommer att behöva hålla sig borta länge då preskriptionstiden infaller först i januari 2027. Vid ett eventuellt gripande kommer han att föras till närmaste anstalt eller häkte.

LÄS MER:Dömde rattfylleristen från Lindome höll sig undan i fem år – slipper fängelse

LÄS MER:Hade bilen full av kokain – Mölndalsbo döms till fängelse

LÄS MER:Gängkriminell Mölndalsbon får sänkt fängelsestraff i hovrätten

ANNONS