Jiri Pavel driver restaurang Conqrete och Raymond Thorley är miljöinspektör i Mölndals stad.
Jiri Pavel driver restaurang Conqrete och Raymond Thorley är miljöinspektör i Mölndals stad. Bild: Fredrik Hofflander

Kommunen om krögarens EM-knep: ”Gäller att alla tar ansvar”

Mölndalskrogen låter tv:n vara på även efter stängning för att fotbollsfansen ska få se klart på Sveriges EM-match på måndagskvällen. Men miljöförvaltningen är inte helt förtjust i initiativet.

ANNONS
|

Det var på söndagen som Mölndals-Posten berättade om restaurangen Conqrete som hittat ett kreativt sätt att låta besökarna titta klart de sena EM-fotbollsmatcherna – trots att de slutar efter den tvingande stängningstiden 22.30.

LÄS MER:Mölndalskrogar hoppas på fler kunder när EM-fotboll visas

– Vi måste stänga 22.30 men tv:n kommer vara på. Så det går ju att stå bakom vår avspärrning och titta de sista minuterna, sa ägaren Jiri Pavel till Mölndals-Posten på söndagen.

Den modellen kommer exempelvis väl till pass när Sverige och Spanien drabbar samman i Sevilla på måndagskvällen. Matchen pågår minst fram till 22.45, liksom alla andra sena kvällsmatcher under mästerskapets gruppspel.

Ser risk för trängsel

Kommunens miljöförvaltning är en av de två myndigheter som håller ordning på att regelverket kring stängningstider följs. Miljöinspektör Raymond Thorley, som jobbar med just den här frågan, är inte odelat entusiastisk över Conqretes initiativ.

ANNONS

Han pekar på det faktum att fotbollsåskådarna i så fall måste stå helt och hållet utanför restaurangens område, inte på uteserveringen. Och att det även i ett sådant läge skulle kunna uppstå smittrisker.

– Det gäller att alla tar sitt ansvar och håller avstånd från varandra. Är det många personer det handlar om som ska trängas för att kunna se skärmen är det naturligtvis inte bra och jag hoppas att inga verksamheter vill bidra till att det uppstår trängsel även om de tekniskt sett följer lagen, säger han.

LÄS MER:Stor glädje på Mölndals uteserveringar: ”Det här har man längtat efter”

Kan bli kontroller under EM

Per Kaarle, chef för miljöförvaltningen, utesluter inte att det kan bli riktade kontroller framöver med anledning av just fotbolls-EM.

– Det kan det förstås bli. Och dyker det upp klagomål så agerar vi alltid på dem. Vi får se hur det utvecklar sig. Det bästa är alltid om verksamhetsutövare och besökare jobbar tillsammans för att reglerna följs, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS