Butikschefen för butiken i Mölndals galleria, Simon Bergh, tycker det är tråkigt att de gått i konkurs. Foto: Elvira Linderot
Butikschefen för butiken i Mölndals galleria, Simon Bergh, tycker det är tråkigt att de gått i konkurs. Foto: Elvira Linderot Bild: -

Konkursade Teknikmagasinet har en köpare – ett bud kom igår fredag


– Jag pratar med intressenter och det kom faktiskt in ett bud igår, säger Bo Söder, konkursförvaltare, till Mölndalsposten. Budet innebär nytt hopp för Teknikmagasinet i Mölndals galleria.

ANNONS
|

Företaget Ambia tradings group ab:s bud på Teknikmagasinet kom in sent igår på fredagseftermiddagen.

– De har lagt ett indikativt bud, säger Bo Söder.

Det var i onsdags som Teknikmagasinet, som bland annat har en butik i Mölndals galleria, lämnade in en ansökan om konkurs efter att de försökt rädda företaget genom att genomgå en rekonstruktion.

Företaget Ambia meddelade i ett pressmeddelande att de har inlett förhandlingar med konkursbot om att köpa hela eller delar av verksamheten och att de lagt ett indikativt bud, som innebär ett anbud med reservation för att undvika direkt avtal genom beställning.

I ett kompletterade pressmeddelande idag lördag säger Ambia att om förhandlingen kommer leda till en bindande affär – vilka delar av Teknikmagasinet ett eventuellt köp avser, köpeskilling, aktuella villkor och tidsplan för en eventuell affär – är det "sådant som blir föremål för förhandlingen med konkursförvaltaren och går i dag inte att uttala sig om".

ANNONS

Bo Söder kan i nuläget inte kommentera budet ytterligare men säger att alla butiker är i fortsatt drift och är öppna som vanligt.

– Målsättningen är att någon ska ta över, säger Bo Söder.

Han menar att ett konkursbo kan driva verksamheten i drygt en månad, något annat kan han inte säga om tidsperspektivet.

Nu har ni ett bud, känns väl spännande och hoppfullt?

– Ja, det tycker jag också, så får vi se hur det går, säger Bo Söder.

Ambia Trading Group AB:s verksamhet fördelar sig på fyra affärsområden: detaljhandel, distribution, partihandel och logistik.

Catrin Hansson

catrin.hansson@molndalsposten.se

ANNONS