Konstkollektivet ordnar en kulturmässa i Mölndal

I helgen samlas närmare 40 dansare, musiker, konstnärer och andra kulturaktörer för en helt ny satsning i Mölndal – nämligen en kulturmässa. För besökarna kommer det finnas gott om saker att göra.
– Det blir utställningar, workshops, musik och annat, säger Anna Fallström på Konstkollektivet.

ANNONS

På söndag, 16 oktober, är det dags för kulturmässa. Det är ett helt nytt koncept som arrangeras på Konstkollektivet.

– Vi startade upp Kulturbank Mölndal för fyra år sedan, som är ett nätverk för kulturaktörer i kommunen. Vi har pratat om att vi vill visa upp oss för Mölndalsborna på något sätt, säger Anna Fallström som är konstnärlig ledare för föreningen Konstkollektivet.

Många på plats

De som kommer vara på plats är författare, dansare, musiker, skådespelare och andra som bor eller verkar i Mölndal.

– Det är första gången vi gör detta, och det är roligt att så många vill vara med. Nu börjar vi närma oss 40 aktörer.

ANNONS

Mässan är öppen för alla som är intresserade, och det bjuds på allt från måleri-workshops till utdrag ur teaterföreställningar. Dessutom finns det ett café med mat och fika.

Håller i workshop

En av dem som ska vara med på söndag är danspedagogen Evelina Lindahl.

– Jag kommer ha workshops i dansmatte, så jag kommer vara i en sal och visa det några gånger under dagen. Jag riktar mig främst till barn och familjer, säger hon.

Det Evelina Lindahl gör, och som hon jobbar med till vardags, är att hon lär ut matematik med hjälp av dans och rörelse.

Vad tycker du om idén med en kulturmässa?

– Jag tycker det är jättekul att vi sätter Mölndal på kartan lite också, och att allt inte bara ska ske i Göteborg hela tiden. Det finns väldigt mycket kultur här också, och det ska vi visa, säger hon.

Kulturmässa på Konstkollektivet

Vad: En mässa med ett 30-tal kulturaktörer som visar utdrag ur sin repertoar, bjuder in till workshops, utställning eller på andra sätt visar upp sin verksamhet. Kulturmässan arrangeras av Kulturbank Mölndal – ett branschnätverk för kulturaktörer i Mölndal, samt av föreningen Konstkollektivet.

När: Söndag 16 oktober, klockan 12–16.

Var: Konstkollektivet, Baazgatan 7 i Mölndal.

ANNONS