Vaccin mot covid-19.
Vaccin mot covid-19. Bild: Andreas Olsson

Kraftig ökning av covid-19 – nästan 100 nya fall i Mölndal

I Mölndal bekräftades 96 nya fall av covid-19 under vecka 47. Det är en ökning med nya fall om man jämför med veckan, då det var 36 nya fall.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Smittan ökar också i hela Västra Götalandsregionen och under vecka 47 bekräftades 1670 nya fall av covid-19, enligt ett pressmeddelande från regionen. Från veckan dessförinnan är det en ökning med 54 procent. Den ökade smittspridningen syns också i vården, då 63 personer sjukhusvårdades och nio av dem hade skrivits in på intensivvårdsavdelningen.

I Sverige har totalt 1 209 935 smittats av viruset. 15 164 personer har dött till följd av covid-19. Och sex personer har bekräftats smittade av den nya varianten omikron.

– Nu sekvenserar vi alla som har varit på utlandsresa, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell under torsdagens andra pressträff.

Nya regler från 1 december

För att bromsa smittspridningen i alla regionen har regeringen infört nya regler. Från och med den 1 december började nya förordningar och föreskrifter för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar att gälla. Bland annat behövs numer vaccinationsbevis eller avgränsningar för tillställningar med över 100 deltagare inomhus.

LÄS MER:Lars Riccius körde till alla hållplatser trots avrådan: ”Vill inte att resenärerna ska stå och vänta”

Regeringen vill ha fler restriktioner – även för vaccinerade

Men detta, enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten, verkar ändå inte räcka. Under torsdagen kom ett nytt besked: nu vill man införa fler restriktioner – även för vaccinerade.

– I Sverige ser vi i vissa regioner en ökning, som redan nu har haft en viss påverkan och belastning på hälso- och sjukvården. Läget i Sverige är inte akut, men ändå så pass allvarligt i vissa regioner att det inom en snar framtid kan komma att behövas nya åtgärder, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell, på en presskonferens under torsdagsmorgonen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS