Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kronprinsessan Victoria inbjuden till invigning på Gunnebo

Nästa år är det invigning av Gunnebo slotts restaurerade orangeri och 100-årsjubileum för Mölndal. Då hoppas kommunen få hit självaste kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Nästa sommar inviger Gunnebo slott det mödosamt rekonstruerade orangeriet. Det ska firas stort och förhoppningen är att det till och med ska inkludera ett kungligt besök.

Gunnebo slott har tillsammans med Mölndals stad bjudit in kronprinsessan Victoria och prins Daniel till en fullspäckad dag.

LÄS MER: Roddare fixar ny plattform – vill få fans och idoler att mötas

– Dels så är kronprinsessan Victoria hertiginna av Västra Götaland vilket ju passar här. Men sen är kronprinsessparet moderna och står för framtiden, något som vi på Gunnebo också jobbar för, säger Anki Sande, vd på Gunnebo slott.

Passar på att bjuda in till hela kommunen

Förslaget som de skickat till hovet är att kronprinsessan ska besöka GoCo Health Innovation City, Lim- och handtrycks tapetmakeri och invigningen av orangeriet på Gunnebo slott.

– Vi kände att nu tar vi vara på detta tillfället när vi ändå gör invigningen med ganska hög ambition och varför inte passa på att också visa att Mölndal är en tillväxtkommun som fått flera utmärkelser under senaste tiden, säger Anki Sande.

Invigningen av orangeriet sammanfaller dessutom med Mölndals 100-årsjubileum.

LÄS MER: Mölndal vill dubbla antalet gästnätter: ”Inga nackdelar att ligga så nära Göteborg”

Runt två tredjedelar av inbjudningarna avböjs

Inbjudan till kronprinsessparet har redan gått ut och nu återstår att se om Mölndal få plats i deras schema. Enligt hovet får kronprinsessan uppemot 300 inbjudningar varje år och kan tacka ja till ungefär en tredjedel av dem. Hovmarskalk Lena Bartholdson uppger att det kan det komma att bli ännu fler inbjudningar framöver.

– Det är mycket som var planerat som bara skjutits fram under pandemin, i kombination med att det fortsatt komma in nya inbjudningar.

LÄS MER: Glatt mingel när före detta kyrkoherde återvänder som biskop

Att kronprinsessan är hertiginna av Västergötland kan komma att vara en fördel.

– Vi försöker få en balans på besöken men Västergötland ligger henne varmt om hjärtat som hertiginna, så i vanliga fall blir det en del besök dit, säger Lena Bartholdson.

”Ytterst för Mölndalsborna”

Vad händer om det är så att kronprinsessparet inte kan komma?

– Då kommer vi inviga ändå! Invigningen är ju ytterst för Mölndalsborna men det hade varit ett väldigt fint sätt att hylla Mölndal om vi fick till ett kungligt besök, säger Anki Sande på Gunnebo slott.

– Vi vill att just den här dagen ska vara en öppen inbjudan till Mölndalsborna. Det ska hända aktiviteter och kännas inbjudande.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.