Kvarnbygruppen ordnar en ”Kvarnival” 1 maj – blir musik och mat vid Götaforsliden

Under våren har det ordnats flera evenemang i Kvarnbyn – och nu tar företagarna och konstnärerna i området ett nytt steg. 1 maj ordnar de en egen festival med mat, musik och workshops i backarna.
– Vi hoppas att det blir ett årligt event, säger arrangören Johanna Liljas.

ANNONS
|

De senaste åren har evenemangen i Kvarnbyn kommit och gått. Jul i Kvarnbyn lades ner men återuppstod, Kulturnatten avvecklades och Kvarnbydagen bantades ner.

Nu har ett gäng företagare och konstnärer, som kallar sig för Kvarnbygruppen, tagit nya tag för att locka folk till det historiska området. Under våren har det ordnats flera evenemang – och nu arrangeras en helt ny festival i backarna. På söndag, 1 maj, är det nämligen dags för ”Kvarnivalen” mellan 11 och 16.

Mer festligheter

– Det är Kvarnbygruppen och främst jag och Malin Leijonberg som har dragit i det. Det är vi som arrangerar och det är en utökning av Junk n Jazz kan man säga, med mer fokus på interaktion. Besökarna ska få uppleva saker, så det blir workshops och musik bland annat, säger Johanna Liljas som driver butiken och verkstaden Liljas Lera i Kvarnbyn.

ANNONS

Junk n Jazz är ett evenemang som ordnas i Lilla Götafors en gång i månaden – men den här söndagen blir det alltså festligheter i ett större format.

– Det kommer utställare, workshops, foodtrucks och loppisbord. Tre olika liveband blir det också. Vi får hoppas på fint väder, säger Johanna Liljas.

Gott om folk

Det blir workshops inom bland annat drejning, ulltovning, yoga och hälsa under dagen. Butikerna och verkstäderna i området kommer också hålla öppet. Johanna Liljas säger att aktiviteterna främst kommer vara vid Götaforsliden och på Gamla torget.

– I hjärtat av Kvarnbyn, säger hon.

Johanna Liljas öppnade sin keramikverkstad i Kvarnbyn förra året, och har haft som mål att skapa ett mer levande område.

Hur går det med det?

– Jo, men det har varit gott om folk på Junk n Jazz och det verkar som att folk vill komma hit. På Mölndalsdagarna i juni blir det också lite festivalyra i Kvarnbyn. Vi vill att folk ska komma hit, och såna här evenemang ger ringar på vattnet. Folk får upp ögonen för vilken härlig plats det här är, säger Johanna Liljas.

LÄS MER:Hon öppnar nytt i Kvarnbyn: ”Behöver hända lite mer”

LÄS MER:Trädgårdsskildraren Karin Berglund är en av århundradets Mölndalsbor

LÄS MER:Barnen skapar Mölndals jubileumstapet – kan ges till kronprinsessan Victoria

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS