Kvinnan försökte lämna butiken utan att betala, men blev stoppad av en väktare.
Kvinnan försökte lämna butiken utan att betala, men blev stoppad av en väktare. Bild: Elvira Linderot

Kvinna låtsades scanna varor – blev upptäckt av en väktare

Kvinnan tittade misstänksamt omkring sig och låtsades scanna sina matvaror – sen gick hon utan att betala. Nu döms hon till böter.

ANNONS

Det var i slutet på förra året som en kvinna gick in på Stora Coop i Kållered. Kvinnan säger sig vara stamkund, och brukar handla med hjälp av en självscanner. Även den här dagen tog hon en scanner och gick in i butiken – men sen finns det olika versioner av vad som hände.

Kvinnan påstår att hon packade ner sina varor, och först efteråt kom på att hon glömt scanna dem. När hon insåg det gick hon till den manuella kassan – men där ville personalen inte prata med henne. Kvinnan gick då förbi, med avsikten att betala i förbutiken i stället.

LÄS MER:Kunder ska få hämta paket när de vill – postombudens reaktion

Följde efter

Vad kvinnan inte visste var att en väktare såg henne när hon kom in i affären med en påse och en scanner. Väktaren reagerade på att scannern inte var aktiv, och valde därför att följa efter kvinnan.

Kvinnan ska ha låtsats scanna sina varor, utan att trycka på knappen.
Kvinnan ska ha låtsats scanna sina varor, utan att trycka på knappen. Bild: Laila Ekstedt

Enligt väktaren tittade kvinnan misstänksamt omkring sig innan hon låtsades scanna sina varor. Det gjorde hon genom att rikta scannern mot dem, men inte trycka på knappen, och sedan lägga ned varorna i påsen.

Väktaren såg hur kvinnan gick förbi den manuella kassan utan att betala, och konfronterade henne när hon var på väg ut ur butiken.

LÄS MER:Så blir nya Kållered – nu drar jättebygget igång: ”Det ska bli mer levande”

Litar på väktaren

Varorna som kvinnan hade plockat på sig var värda 189 kronor.

Nu har fallet varit uppe i tingsrätten, som dömer kvinnan till dagsböter för ringa stöld. Tingsrätten har förlitat sig på väktarens uppgifter, som de anser är trovärdiga och tillförlitliga.

Kvinnan påstår att hon var trött och stressad, och att det inte var hennes mening att stjäla. Tingsrätten menar dock att det framstår som en efterhandskonstruktion.

ANNONS